abonneren

Eyeball Chat

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Eyeball Chat.

None

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Eyeball Chat ziet er verzorgd uit. Desondanks is het lastig om specifieke functies of instellingen terug te vinden. U kunt van verschillende diensten of applicaties contactpersonen toevoegen die vervolgens overzichtelijk gepresenteerd worden in een aparte Buddy-lijst voor elke dienst.

Eyeball Chat verstuurt geen uitnodigingen. Dat is lastig, want u kunt ook geen profiel bekijken van mensen die u toevoegt. U moet dus maar hopen dat dit de juiste personen zijn. Veel vervelender is dat nadat u alle accounts toegevoegd hebt, het niet mogelijk is om te videochatten met andere personen dan diegenen die ook van Eyeball Chat gebruikmaken.

Deze mede-Eyeballers krijgen een scherm te zien met de keuze om de video-oproep te accepteren. Het is hinderlijk dat het scherm waarmee u de oproep kunt accepteren niet automatisch boven de andere vensters verschijnt. Het beeld van de video is sterk afhankelijk van de gebruikte webcam. Is deze van mindere kwaliteit, dan ziet u dat direct terug in het pixelachtige beeld met veel compressiefouten. De meeste moeite hebben we met het instellen van de microfoon. De ene keer herkent hij deze wel, de andere keer niet. Werkt de microfoon wel, dan klinkt het geluid blikkerig.

Met Eyeball Chat kunt u ook inloggen op verschillende chatservers, die niet druk worden bezocht. Daarnaast blijkt het onmogelijk om in de chat gebruik te maken van video of geluid en wordt u veelvuldig geconfronteerd met datingadvertenties.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • interface is verzorgd
  • microfoon werkt erg moeizaam
  • personen toevoegen onhandig
De gratis versie van Eyeball Chat oogt goed, maar is in de praktijk allerminst een pakket waar u lekker mee kunt videochatten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: