abonneren

Expression Engine

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Wat zou het fijn zijn als het maken van een nieuwe pagina beperkt zou blijven tot het invoeren van een tekst, waarna de lay-out automatisch goed zou komen. Gelukkig bestaat die oplossing ook, in de vorm van een contentmanagementsysteem zoals Expression Engine.

ExpressionEngine is een cms dat goed in staat is meerdere sites tegelijk bij te houden. Met slechts één installatie kunt u meerdere onafhankelijke sites draaien, door gebruik te maken van verschillende voorkeuren en templates. De content van deze sites wordt gescheiden in de database opgeslagen, terwijl de in het pakket geïnstalleerde modules wél gedeeld worden.

Expression Engine is op PHP gebaseerd en gebruikt MySQL voor database-bewerkingen. De ondersteunde webservers voor Expression Engine zijn Apache en Internet Information Server (IIS).

De core van ExpressionEngine is gratis te downloaden. De functionaliteit daarvan is beperkt. U treft in de gratis versie onder meer modules aan voor blogging, rss, zoekfunctionaliteit, statistics en blacklisting. Bovendien mag u deze gratis versie alleen niet-commercieel gebruiken en hebt u geen recht op support. Wilt u ExpressionEngine commercieel gaan gebruiken, dan moet u het aanschaffen voor $ 249,95 (ongeveer € 185). U krijgt dan wel een groter aantal modules tot uw beschikking, waaronder een fotogalery, mailinglist, wiki en e-mail/tell-a-friend-module. Bovendien hebt u recht op volledige support.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel modules
  • meerdere sites onder één installatie
  • gratis versie beperkt
Expression Engine is een goed cms en zeer goed bruikbaar voor het opzetten van één of meerdere websites. Wilt u het pakket echter commercieel gebruiken of wilt u meer mogelijkheden, dan zult u in de buidel moeten tasten, wat dit pakket voor de particuliere computergebruiker minder interessant maakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord