abonneren

Ernstig Flash-lek gedicht

Onderzoekers van Microsoft hebben twee ernstige lekken in de Flash Player van Adobe gevonden. Adobe heeft inmiddels een nieuwe versie uitgebracht.

Adobe is vaker doelwit van hackers, omdat Flash Player en Adobe Reader op een enorm aantal computers is geïnstalleerd. Ook Google moet opletten: door het inbouwen van de Flash Player in Chrome moet het bedrijf ook zo nu en dan beveiligingsupdates uitbrengen. Twee lekken die hackers konden misbruiken om pc’s over te nemen zijn inmiddels gedicht door Adobe en Google.

Namens Microsoft werd het lek gevonden door medewerkers van Microsoft Vulnerability Research. Ook een beveiligingsonderzoeker hielp mee, die vervolgens informatie over het lek verkocht aan het Zero Day Initiative van TippingPoint. Dat bedrijf lichtte Adobe in. Het gaat niet om het lek dat enkele weken geleden werd misbruikt om Chrome binnen 5 minuten te hacken.

Gebruikers van Google Chrome worden automatisch beveiligd. Omdat Google het lek al heeft gedicht wordt de browser op de achtergrond bijgewerkt naar de nieuwste versie. Voor andere browsers kun je bij Adobe terecht om versie 11.2.202.228 te downloaden.

Bron: Security.nl

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie