abonneren

Earth Alerts

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Earth Alerts is een pakket om natuurrampen en calamiteiten als tsunami's, aardbevingen, bosbranden, vulkaanuitbarstingen en orkanen realtime in de gaten te houden.

Het pakket verzamelt automatisch en periodiek gegevens van een groot aantal officiële instanties en organisaties en presenteert deze in één overzichtelijke gebruikersomgeving. Voor de weergave kun je kiezen uit flink wat mogelijkheden, zoals rapporten, voorspellingen, satellietbeelden en allerlei kaartmaterialen. Hierbij zie je bovendien ook nog de officiële waarschuwingen zoals deze door de instanties worden vrijgegeven. Ook voor iemand die geen calamiteitenexpert is, zijn deze waarschuwingen interessant om te lezen.

Naast het wereldwijde standaardoverzicht kun je zelf locaties toevoegen waar je meer van wilt weten. Deze zet het pakket dan in een handige lijst bij elkaar. Zo kun je in één oogopslag zien of er wat gebeurt op plaatsen waarin je geïnteresseerd bent. Afhankelijk van de instellingen die je maakt, verschijnt er een popup op het scherm of stuurt het pakket een e-mail of een sms-bericht als er nieuws is over een van deze de locaties.

Om snel een globaal overzicht te kunnen krijgen van alle natuurrampen van het moment, heeft de ontwikkelaar ook een Google Earth-applicatie gemaakt (earthalerts.manyjourneys.com/web) die je eenvoudig met een browser kunt benaderen. Ondanks dat deze applicatie niet dezelfde uitgebreide functionaliteit heeft als de Windows-applicatie, toont het een overzicht van natuurrampen en calamiteiten overzichtelijk met iconen op de kaart, samen met eventuele waarschuwingsberichten. Daarnaast kun je historische overzichten opvragen en bevat de applicatie een vulkanendatabase met informatie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • erg uitgebreide informatie en visualisatie
  • extra webapplicatie
  • soms redelijk complex
Naast dat dit pakket door slechts één ontwikkelaar in zijn vrije tijd ontwikkeld wordt en ook nog eens gratis wordt aangeboden, zijn wij flink onder de indruk van de functionaliteit van Earth Alerts. Dit pakket is echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in de natuur en hoe onvoorspelbaar deze zich kan gedragen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord