abonneren

Earth 6.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Google Earth is zo'n beetje de Wikipedia van de software: u start het op en voor u het weet zijn er een paar uur voorbij en hebt u weer van alles ontdekt over de aarde of de ruimte. Wat brengt versie 6?

De wijzigingen in versie 6 zijn ietwat magertjes. De eerste opvallende wijziging is dat als er nu heel ver ingezoomd wordt op een straat, Google Earth automatisch netjes overschakelt naar de Street View-weergave. Het is een erg mooie afwerking, maar echt spectaculair is het niet. Ten tweede zijn er 3D-bomen toegevoegd. Deze bomen, waarvan meer dan vijftig soorten beschikbaar zijn, worden alleen zichtbaar indien de 3D-weergave is ingeschakeld. Om daarvan gebruik te maken, moet Google de stad in 3D omgezet hebben. Dat is, zoals u begrijpt, nogal een karwei. Er zijn nog maar weinig steden volledig in 3D beschikbaar. Om deze 3D-beelden op te bouwen, is er overigens nogal wat rekenkracht nodig. Het beeld zal dan ook niet altijd even vloeiend weergegeven worden, maar een stad of locatie die eenmaal in 3D is opgebouwd, ziet er prachtig uit, zeker met de fotorealistische gebouwen.

Terug in de tijd

Google Earth blijft de koning onder de gps- en kaartsoftware. Van Street View tot het observeren van Mars en van het bekijken van de oceanen tot het teruggaan in de tijd van één locatie: het werkt erg goed. Overigens is die laatste functie verbeterd in versie 6: er zijn meer locaties om terug in de tijd te gaan en bovendien is het nu eenvoudiger om de functie te gebruiken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 3D-weergave
  • nog altijd erg uitgebreid
  • meer historische lagen
  • 3D vereist nogal wat rekenkracht
  • snelle internetverbinding nodig
Ondanks dat het aantal nieuwigheden wat tegenvalt in versie 6, is Google Earth simpelweg nog steeds hét programma om de aarde en de ruimte vanuit uw luie stoel te ontdekken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie