abonneren

Drupal 5.2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Wat zou het fijn zijn als het maken van een nieuwe pagina beperkt zou blijven tot het invoeren van een tekst, waarna de lay-out automatisch goed zou komen. Gelukkig bestaat die oplossing ook, in de vorm van een contentmanagementsysteem zoals Drupal.

Het van origine Belgische Drupal is een modulair contentmanagementsysteem. Het bestaat uit een core met daaromheen een aantal modules dat de functionaliteit uitbreidt. Er zijn flink wat van deze modules beschikbaar. Wij telden er ruwweg vijftienhonderd. Modules zijn zowel commercieel als niet-commercieel verkrijgbaar. Drupal is breed inzetbaar. Het pakket weet om te gaan met kleine en grote websites, maar ook fora, blogs, bulletinboards, fotogalerijen, podcasting en e-commercesites kunnen eenvoudig worden gemanaged. Het pakket ondersteunt url rewriting. Dat betekent dat de url's uit de database on-the-fly worden omgezet in een voor de mens leesbare vorm. Het grote voordeel daarvan is dat de site ook beter door zoekmachines kan worden geïndexeerd. Het is mogelijk om een aantal mensen toegang te geven tot het cms, zodat zij content kunnen invoeren en aanpassen. Zet met Drupal bijvoorbeeld een website op met het laatste nieuws. Het pakket is opensourcesoftware en wordt gedistribueerd onder GPL.

PluspuntenConclusie
  • gratis
  • veel modules beschikbaar
Drupal is een uitstekend pakket om snel een fraaie internet of intranetsite op te zetten. Het is flexibel, uitbreidbaar en zorgt voor een beter georganiseerde website met een strakke en uniforme lay-out, een logische opbouw en goede toegankelijkheid.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: