abonneren

Debian verruilt Iceweasel voor Firefox

Debian-gebruikers zijn bekend met de browser Iceweasel, die Firefox is in alles behalve de naam. De reden daarvoor was altijd een auteursrechtenkwestie, maar daar komt nu verandering in.

Debian bevat Iceweasel al sinds 2006, een browser die gebaseerd is op Firefox. Firefox is open source, een vereiste voor de software die in Debian wordt meegeleverd. 

Maar de makers van Debian horen wel te betalen voor het logo en de naam van Firefox, waarvoor ze bij Mozilla een licentie moesten afnemen. Dat wilden ze al die jaren niet. Tevens de reden waarom de e-mailclient van Debian niet Thunderbird heet, maar Icedove.

Nieuwe naam, zelfde functie

Zo werd SeaMonkey Iceape en Sunbird werd Iceowl. Debian en Mozilla zijn nu echter tot een overeenkomst gekomen, waardoor de software de komende tijd de originele namen en logo's weer krijgen. 

Gebruikers van Debian zien de vernieuwde software vermoedelijk al tegemoet in de eerstvolgende update voor het besturingssysteem.

Bron: PCworld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Firefox, Debian, iceweasel

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord