abonneren

De 'Einde van Levenscyclus' overstap-notificatie verwijderen in Internet Explorer

Vanaf morgen (12 januari) biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor verouderde versies van Internet Explorer. Middels een notificatie word je daarvan op de hoogte gebracht en aangespoord Internet Explorer 11 te downloaden.

Uiteraard is het aan te raden dit te doen - of eventueel over te stappen naar een andere browser. Maar mocht je echt niet anders kunnen, dan is die pop-up iedere keer wel vervelend. Elke 72 uur zie je hem namelijk opnieuw. Om dit uit te schakelen, moet je het register in.

Lees hier meer over de notificatie en om welke versies van Internet Explorer het gaat.

Open het register door regedit te typen in het startmenu van Windows en op Enter te drukken. Aan de linkerkant ga je in de mappenstructuur naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl.

Rechtermuisklik en kies hier Nieuw en sleutel. Noem deze FEATURE_DISABLE_IE11_SECURITY_EOL_NOTIFICATION. Er komt een map bij. Rechtermuisklik binnen deze map en kies voor Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem deze iexplore.exe en druk op Enter.

Klik met de rechtermuisknop op iexplore.exe en zet de waardegegevens op 1. Kies voor OK en herstart de browser.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: internet, Explorer

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord