abonneren

CuteHTML

GlobalSCAPE is redelijk bekend van de ftp-client CuteFTP. Ze brengen ook een html-editor met de naam CuteHTML uit, in twee versies.

U kunt kiezen uit een normale versie en een Pro-versie. We testen de normale versie, een tekstgebaseerde editor -­ dit in tegenstelling tot de andere html-editors die we gelijktijdig hebben getest, waarbij het zonder uitzondering om grafische editors gaat. Toch testen we CuteHTML, om te kijken of u misschien wel net zo lekker kunt werken zonder grafische poespas.

Dure ondersteuning

CuteHTML komt zonder ondersteuning uit op zo’n € 15. Met een jaar ondersteuning inbegrepen betaalt u maar liefst $ 55. De ondersteuning van het programma zelf blijkt beperkt; u wordt geacht zo ongeveer alles uit het hoofd in te typen. Alleen afbeeldingen, hyperlinks en tabellen kunnen door de editor met één muisklik worden toegevoegd.

Daarnaast is er een beperkte ondersteuning voor Javascript. Formulieren en alle overige geavanceerde functies worden geheel niet ondersteund. Zo’n beetje het enige dat CuteHTML te bieden heeft is syntax-highlighting, zodat u snel kunt zien of de door u ingevoerde html-code correct is. Maar om daar nou voor te betalen? Al met al zeker geen product voor beginners.


MinpuntenConclusie
  • Niet voor beginners
  • Geen goede mogelijkheden
  • Weinig ondersteuning
Ondanks de nuttige functies die kunnen worden gebruikt, biedt dit programma geen extra meerwaarde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie