abonneren

Connectify

Met Connectify kunt u elke Windows 7-pc met draadloze netwerkkaart inzetten als accesspoint om de internetverbinding te delen met andere apparaten. Helaas werkt dit niet helemaal vlekkeloos.

Connectify installeert zich naast de bestaande netwerkverbindingen in Windows. Als u de client opstart, kunt u eigenlijk direct aan de slag. Elke bestaande netwerkverbinding op uw pc kan direct gedeeld worden over uw draadloze netwerkkaart. Dat kan een bekabelde verbinding zijn, maar ook een 3G-dongle of wifi-verbinding. In dit laatste geval geldt echt een groot voorbehoud: uw draadloze netwerkkaart moet dan de Access Point-modus ondersteunen, en dat doen er niet veel.

In de interface kunt u door middel van een wizard snel de verbinding delen. U hoeft alleen de netwerknaam en het wachtwoord in te voeren voor uw wpa2-beveiligde hotspot en dat is het. Internet delen hoeft niet per se, zodat u met Connectify ook gewoon een eenvoudig lokaal netwerk op kunt zetten.

Onze poging om een draadloze verbinding te delen via wifi (om onze testlaptop in te zetten als repeater), strandt omdat onze draadloze netwerkkaart niet in het selecte rijtje staat dat Access Point ondersteunt. Vervolgens proberen we om een normale netwerkverbinding (via utp-kabel) draadloos te delen. Hoewel zowel een iPad als een andere notebook als een telefoon met ons hotspot verbinding kunnen maken, blijft internettoegang uit. Bovendien is dit eigenlijk niet de modus waarin we Connectify willen gebruiken, want zonder Access Point-modus is het in feite een veredelde manier om uw draadloze netwerkkaart op Ad-Hoc-modus in te stellen. Het opzetten van een lokaal netwerk blijft wel mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nuttig concept
  • werkt alleen amper
  • alleen voor Windows 7
Connectify wil niet meewerken met onze (goedkope mainstream) laptop. Als u zeker weet dat u een ondersteunde netwerkkaart hebt, is de kans groter dat het werkt, maar in onze test bleek zelfs het delen van een bekabeld netwerk niet mogelijk. Dan blijft alleen het lokale netwerk over, wat handig is, maar niet het eigenlijke doel.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie