abonneren

Colibri is een nieuwe browser zonder tabbladen

Wanneer er aan een nieuwe browser wordt gewerkt, dan is dat vaak om functies aan te bieden die andere browsers niet hebben. In het geval van Colibri ligt dat net even anders.

Colibri is namelijk een 'moderne webbrowser'... zonder tabbladen. Daar is voor gekozen om een snelle, efficiënte en minder rommelige surf-ervaring aan te bieden, aldus de makers. Dat het openhouden van veel tabs een aanslag kan zijn op het werkgeheugen, is bekend. Hoeveel sneller de Colibri-browser zonder tabbladen precies werkt, is verder nog niet duidelijk.

Bewaren voor later

Wie websites in Colibri toch wil bewaren voor later, kan ze opslaan in een soort favorieten-lijst. Ze worden in een apart menu (onder de naam Links) bewaard, waar je ze ook kunt groeperen of de juiste sites kunt vinden via een zoekbalk bovenaan de pagina. 

Vooralsnog is Colibri alleen als betaversie voor macOS te proberen. Daarvoor moet een account aangemaakt worden, waarna een downloadlink wordt toegemaild. In een later stadium moet de browser ook lanceren voor Android, iOS, Linux en Windows.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: browser, colibri

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord