abonneren

Click.to

Als je vaak online zoekt naar informatie, is Click.to een handige toevoeging. Het kleine tooltje detecteert knipsels op het Klembord en kan er direct online naar zoeken.
Score
80
  • Pluspunten
  • zelf diensten toevoegen
  • handige pictogrammen
  • Minpunten
  • menuschermen soms wat onoverzichtelijk

None

De installatiewizard is een tikje schreeuwerig: wij denken niet dat Click.to werkelijk de “meest inventieve” app is die onze workflow gaat “revolutionaliseren”. Wel is Click.to een stukje software zoals we dat graag zien: gratis, nuttig en snel.

De installatie van Click.to is eenvoudig, zoals dat een app van dit kaliber betaamt. Je klikt snel door de installatie (op het moment van schrijven zaten er geen toolbars of andere adware in) en stelt makkelijk in met welke applicaties Click.to moet samenwerken. Click.to verbergt zich daarna in het systeemvak. Elke keer dat je een stukje tekst kopieert (Ctrl+C of de optie Kopiëren aanklikken volstaat), toont Click.to een serie pictogrammen van diverse webdiensten. Je kunt dan direct zoeken naar de geselecteerde tekst op Google, Amazon of nog wat andere webdiensten. Tekst plaatsen kan ook: Click.to ondersteunt onder andere Facebook en Blogger en kan hier direct berichten naartoe sturen. Click.to neemt ook afbeeldingen aan als input. Foto’s, ook als bestanden op je harde schijf, kun je selecteren en direct uploaden.

Als jouw favoriete zoekmachine er niet bij staat, kun je die zelf toevoegen. Een klik op het bijbehorende pictogram volstaat daarna om de zoektocht te starten. Mocht je de pictogrammen niet bij elke knipactie willen zien, kun je ze ook aan de bovenkant van het scherm vastmaken, zodat je ze alleen ziet als je daar je muispijl heen beweegt.

De pictogrammen zijn wat aan de grote kant, maar gelukkig stel je zelf in wanneer en waar je ze wilt zien. De koppeling met de snelkoppeling voor plakken lijkt handig, maar voor veel mensen zal dat te veel van het goede zijn: je wilt lang niet altijd een zoekactie uitvoeren met geselecteerde tekst.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: Web