abonneren

Chronopay

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
ChronoPay is een onafhankelijke betaalprovider die de complete betaaltransacties voor uw website regelt. Vooral voor kleine webwinkeliers is de dienst interessant, want u betaalt geen forse startupfee.

Vorig jaar eiste Brein dat ChronoPay zou stoppen met het afhandelen van creditcardbetalingen op de Russische muziekdownloadsite Allofmp3. Eerder stopten VISA en Mastercard al met het verwerken van transacties en vanaf maart 2007 is ook ChronoPay ermee gestopt. Jammer, want dankzij deze betalingsprovider kon u winkelen bij Allofmp3 zonder risico dat uw creditcardgegevens in handen van ‘de Russen’ zouden vallen. Onafhankelijke betalingsproviders verzorgen de complete betaaltransactie en geven alleen wat algemene informatie en een goedkeuring wanneer de betaling is geslaagd. Winkelt u vaak online, dan liggen uw creditcardgegevens gelukkig niet bij tientallen webwinkeliers, maar alleen bij het kleine groepje betaalproviders. Bovendien haalde ChronoPay vorig jaar het Hacker Safe-certificaat binnen, wat een extra garantie is dat uw gegevens niet zomaar op straat liggen.
Hebt u zelf een webwinkel, dan is een betaalprovider een goed idee. U hoeft niet handmatig uw bankafschriften na te pluizen en de verwerking van uw betalingen gaat gewoon door, ook als u een vaste baan hebt en overdag op uw werk bent. U betaalt een vast bedrag per transactie en daarbovenop een percentage aan provisie. ChronoPay kan niet alleen creditcardbetalingen afwikkelen, maar ondersteunt ook lokale betaalsystemen zoals iDEAL.
We ontvingen een tijdelijk testaccount om ChronoPay uit te proberen in combinatie met een osCommerce-webwinkel. ChronoPay biedt een module waarmee u de betaalmethode zonder moeite kunt inbouwen. Via de webinterface kunt u niet alleen transacties en rapportages opvragen, maar ook geld terugstorten, een e-maillijst aanmaken en kijken hoeveel klanten op de betaalpagina zijn goedgekeurd, afgewezen of met fouten te maken kregen.

Test: Gonny van der Zwaag

Prijs: vanaf € 0,40 per transactie plus minimaal 2,69 procent provisie (bijv. 5,5 procent bij VISA en Mastercard en 7,5 procent bij American Express), www.chronopay.com/nl

Alternatieven zijn bijvoorbeeld: Bibit, WorldPay, Ogone, Google Checkout (diverse prijzen)

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen startupfee
  • Makkelijk te integreren in bijv. osCommerce
  • Niet voor asp-gebaseerde websites
Door het ontbreken van een startupfee en het feit dat u zelf geen ssl-certificaat nodig hebt, is ChronoPay een van de geschiktste aanbieders voor kleine webwinkeliers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: