abonneren

'Chrome populairste browser'

Naar eigen zeggen is Chrome de populairste browser ter wereld, met 310 miljoen actieve gebruikers. Google maakte de statistieken bekend tijdens Google I/O, maar heeft de cijfers niet onderbouwd.

Iedere paar weken komen de browsermakers met nieuwe statistieken, die altijd bewijzen dat juist zij de marktleider zijn. De verschillende methodes van statistieken bijhouden zorgen ervoor dat ieder bedrijf de passende statistieken bij zijn claims kan vinden. Des te opvallender is het dat Googles laatste claim juist niet onderbouwd werd.

Tijdens een presentatie op Google I/O vertelde de senior vice president van Chrome, Sundar Pichai, dat zijn browser nu 310 miljoen actieve gebruikers heeft en daarmee de populairste browser ter wereld is. Ook bij navraag bleef hij vaag over de echte getallen. Als we StatCounter mogen geloven is Chrome inderdaad de populairste browser, maar concurrent Netmarketshare plaatst Internet Explorer nog steeds op de eerste plaats. Google heeft wel overtuigingskracht, met de aanwezigheid van Chrome op steeds meer platformen (sinds enkele dagen zelfs op iOS).

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie