abonneren

Chrome gaat wachtwoordsuggesties doen

Google werkt aan de mogelijkheid om de Chrome-browser sterke wachtwoorden te laten voorstellen. Optioneel kan Chrome die ook opslaan en beheren.

Chrome zal bij iedere pagina waarbij er een account aangemaakt wordt dan een suggestie doen voor een sterk wachtwoord. Als je dat als gebruiker accepteert, kan het ook direct bij het betreffende account opgeslagen worden. Het wordt mogelijk het wachtwoord met 6 tot 20 tekens zelf nog aan te passen, om te voldoen aan de eisen die er door de betreffende website aan gesteld worden.

Chrome suggestie

Chrome biedt nu al de mogelijkheid wachtwoorden op te slaan in de browser. Straks kan de browser het volledige wachtwoordbeheer op zich nemen. Bestaande diensten als 1Password en LastPass bieden deze service  ook al.

De ontwikkelaars denken nog over een functie die automatisch wachtwoorden aanpast als er een veiligheidsrisico is ontstaan. Maar dat is een theoretische mogelijkheid. Het is al mooi als we worden geholpen met betere wachtwoorden die we dan niet meer hoeven te onthouden. Gelukkig word je niet verplicht om van deze Chrome-functie gebruik te maken. Het blijft natuurlijk de vraag hoeveel vertrouwen je hebt in Google? Wanneer deze wachtwoordgenerator beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie