abonneren

Chrome gaat Flash 'slim' pauzeren

Google hoopt dat zijn Chrome-browser de accu van je laptop minder snel leeg slurpt, door Flash-animaties binnenkort 'slim' te pauzeren. Dat maakt het bedrijf vandaag samen met Adobe bekend.

Chrome detecteert dan welke Flash-animaties uitgeschakeld kunnen worden, terwijl je toch nog naar Flash-video's kan kijken. Voor zover sites die nog gebruiken. Reclamebanners worden echter niet langer afgespeeld. Er komt een afspeelknop voor in de plaats, mocht je de bewegende content toch willen zien.

Deze optie is al uit te proberen door naar de instellingen van Chrome te gaan. Onder Privacy > Instellingen voor inhoud > Plug-ins kies je voor 'Belangrijke inhoud in plug-ins detecteren en uitvoeren.' Oftewel: wat niet als essentieel wordt beschouwd, wordt niet langer afgespeeld. 

Standaard

Binnenkort hoeven Chrome-gebruikers dit niet zelf meer in te schakelen, maar staat de optie standaard aan. Dat is nu al zo in de nieuwste betaversie van Chrome. Volgens Google komt de update aan de browser 'snel' naar de reguliere versie van Chrome.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Flash