abonneren

Chrome één dag voorbij Internet Explorer

Chrome is in de statistieken van StatCounter één dag Internet Explorer voorbij geweest als meestgebruikte browser. Microsoft blijft aan kop, maar voelt steeds sterkere concurrentie.

Omdat steeds meer werktijd online wordt doorgebracht, blijven browsermakers om de gunst van de gebruiker strijden. Microsoft heeft met Internet Explorer door de jaren heen een sterke positie opgebouwd, maar wordt al langer belaagd door kleinere spelers als Firefox en Chrome. Die laatste lijkt de grootste kanshebber om Internet Explorer van de troon te stoten. Afgelopen zondag was Chrome voor een korte tijd de meestgebruikte browser ter wereld.

StatCounter houdt bij welke browsers wereldwijd gebruikt worden. De statistieken kunnen worden uitgesplitst naar tijd en locatie, waarmee inzichtelijk wordt hoe Chrome aan de top kwam. Vooral in opkomende markten (zoals Rusland en Brazilië) wordt veel gebruik gemaakt van Googles browser. Daarnaast is het weekend een gunstigere tijd voor Chrome. Doordeweeks neemt Internet Explorer een comfortabele afstand, wat er op wijst dat Microsoft vooral op kantoor nog een stevige positie inneemt.

In westerse landen liggen de verhoudingen anders. Internet Explorer staat daar volgens StatCounter ook aan de top, maar op twee komt Firefox en pas daarna Chrome. Wel blijkt dat Chrome sterk groeit, en dat iedere marktwinst ten koste gaat van Microsoft.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: