BitTorrent Surf maakt torrentclient van Chrome

BitTorrent heeft de extensie Surf uitgebracht voor Chrome. Met Surf kunnen bestanden uit het BitTorrent-netwerk eenvoudig worden gedownload en verspreid via de browser van Google.

BitTorrent heeft de afgelopen zes maanden gewerkt aan de extensie Surf voor Chrome. Het kleine broertje van de populaire client uTorrent moet het nog eenvoudiger maken om grote mediabestanden via internet te verspreiden. Surf is nu nog in alpha-fase, maar de extensie is voor de vroege vogels al beschikbaar in de Chrome webstore. BitTorrent werkt ook aan een versie voor Firefox, meldt TorrentFreak.

Met BitTorrent Surf wordt het zoeken naar torrents en het downloaden direct in de browser geïntegreerd. Het instellen van Surf is zo eenvoudig mogelijk gehouden, zodat gebruikers snel aan de slag kunnen. De installatie van de extensie is met één klik gebeurd. Daarna kan Surf worden geactiveerd door rechtsboven in de Chrome browser op de ronde blauwe knop te klikken. Gebruikers kunnen met Surf naar bestanden zoeken via een ingebouwde zoekfunctie en de gevonden resultaten direct downloaden. De downloads worden in de standaard downloadmap van Chrome geplaatst.

Standaard wordt gezocht naar torrents via Google en Internet Archive, maar gebruikers kunnen ook hun eigen favoriete torrentsites toevoegen door een url toe te voegen. Dit werkt via de knop Search Settings van Surf. Het toevoegen van eigen urls werkt echter niet altijd, dus dat is een kwestie van even proberen.

In de onderstaande video wordt BitTorrent Surf geïntroduceerd:

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Extensies, Bittorrent, Torrents, Utorrent