abonneren

Artisteer

Van de nieuwe versie van Artisteer werden we echt blij. Met Artisteer 2.4 zet u in mum van tijd een goed werkende template in elkaar. En het mooie is dat u geen enkele technische kennis hoeft te hebben.

Na de installatie vraagt Artisteer voor welk cms u een template wilt maken (Wordpress, Blogger, Joomla 1.5, Drupal 5/6 of DotnetNuke 4.9). De goedkopere standaardversie ondersteunt Wordpress en Blogger. Voor 97 Euro krijgt u ook ondersteuning voor Joomla, Drupal en DotnetNuke. Hebt u geen cms, dan is er geen nood aan de man, want dan exporteert u het geheel later naar html. Na het selecteren van een basisuiterlijk uit de zeventig meegeleverde, zeer goed ogende designs, kunt u de template aanpassen.

Opvallend is de gebruiksvriendelijkheid waarmee dit kan. Alle mogelijke opties worden per onderdeel in de navigatiebalk weergegeven, zoals u gewend bent van tekstverwerkers. Afhankelijk van de template kunt u de kleuren en lettertypen, lay-out, artikelopmaak, header, navigatie, zijbalken, menu's, knoppen en de voettekst aanpassen. Is uw creativiteit op een bepaald onderdeel wat minder, dan vraagt u Artisteer gewoon om een suggestie. Als het raamwerk van uw template af is, kunt zich richten op de details. Denk hierbij aan de breedtes van kolommen, de gewenste typografie, vormgeving van kaders, maar ook wat voor een soort dynamische menu's u wilt gebruiken en met welk kleurpalet.

In Artisteer werken de dynamisch menu’s prima. Desondanks is het altijd verstandig de menu's uit te proberen in verschillende browsers. Hiervoor hoeft u geen cms geïnstalleerd te hebben. Artisteer presenteert de templates on the fly in Firefox, Opera, Chrome, Internet Explorer en Safari, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Bent u tevreden met de template, dan kunt u deze opslaan om hem later nog te kunnen aanpassen of exporteren. Het geëxporteerde zip-bestand kunt u vervolgens binnen enkele seconden installeren met de installers van de verschillende cms'en.

PluspuntenConclusie
  • simpel in gebruik en in het Nederlands
  • goede en mooie templates
Artisteer is een absolute aanrader. Het is gebruiksvriendelijk, stabiel en u kunt er zeer goede template mee bouwen, die u desgewenst online te koop kunt aanbieden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie