abonneren

Amaya

Dit jaar bestaat Amaya tien jaar, maar behalve een sterke en zeer correcte ondersteuning van de html-basis is er sinds het begin niet zo veel functionaliteit aan toegevoegd.

Amaya is gemaakt door het World Wide Web Consortium (W3C) in samenwerking met het Franse INRIA.

Html, css, xml en xhtml worden ondersteund. Handige extraatjes zijn de mogelijkheid om documenten waaraan u werkt tijdelijk ontoegankelijk te maken voor anderen en om wiskundige formules in pagina’s te verwerken. De editor weerspiegelt de netheid van het W3C niet alleen in de code die het genereert, ook de lay-out van het programma is strikt en op een nogal ongebruikelijke manier gestructureerd. Amaya is gratis te gebruiken, maar voor beginners is het product toch wat te ontoegankelijk en biedt het bovendien weinig mogelijkheden om u verder te ontwikkelen. Uiteindelijk is het grootste nadeel dat het gratis Amaya veel geavanceerde technologie niet ondersteunt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gratis
  • Genereert code die aan alle regels voldoet
  • Ontoegankelijk voor beginners
  • Ondersteunt veel geavanceerde technologie niet
Amaya is gratis, maar daar staat tegenover dat het niet de meest gebruiksvriendelijke editor is, die zich de afgelopen tien jaar nauwelijks heeft ontwikkelt. Daardoor worden veel nieuwe technologieën niet ondersteund.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord