abonneren

Advanced E-mail Verifier

Snel controleren of een e-mailadres (nog wel) klopt.

Het gebeurt regelmatig dat je wilt weten of een e-mailadres nog wel klopt, omdat je bijvoorbeeld je adresboek wilt opschonen. Je kunt dan natuurlijk gewoon een bericht naar het adres toesturen en afwachten of de e-mail wordt gebounced. Makkelijk is anders.

Met Advanced E-mail Verifier controleer je vooraf of een adres bestaat. Een kwestie van het programma starten, een dns-server en een geldig e-mailadres opgeven, een nieuwe lijst aanmaken (File, New list) en een of meerdere te controleren e-mailadressen invoeren. Met een klik op de Play-knop gaat de software aan de slag. Het resultaat kan zijn dat een adres niet bestaat (rood gekleurde resultaten), wel bestaat (groen) of dat er twijfel is (geel). Wij testen op ons Outlook-adresboek met 154 adressen. Jammer is dat we niet met een druk op de knop de niet meer bestaande adressen kunnen verwijderen. Houd er rekening mee dat E-mail Verifier niet perfect werkt. Soms wordt aangegeven dat een adres wel bestaat, terwijl dat niet het geval is.

De log en status die onder in het programma zichtbaar zijn, geven keurig aan welke acties er zijn uitgevoerd en wat het resultaat is. Mocht u het programma niet gebruiken, dan kunt u het minimaliseren in het systeemvak.
E-mail Verifier is op alle mogelijke manieren te configureren en kan ­ via een wizard ­ diverse lijstformaten importeren waarin e-mailadressen zijn opgeslagen: van Paradox- tot xml-bestanden en Word-documenten. En er is zelfs een DB-koppeling. Ook de hulpfunctie zit prima in elkaar en zelfs de interface kan op maat worden gemaakt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prettige interface
  • uitstekende mogelijkheden
  • koppeling met e-mailprogramma’s ontbreekt
  • prijzig
Wat ons betreft prima software, alleen wel aan de prijzige kant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: