abonneren

Acoobrowser 1.91

Bijna iedereen gaat het internet op met Internet Explorer of Firefox. Daarnaast is er een fanatieke groep gebruikers die zweren bij Opera of Safari, maar wist u dat er nog veel meer alternatieve browsers zijn? Neem bijvoorbeeld de Acoobrowser.

Ook deze browser is gebaseerd op Internet Explorer-technologie. Webpagina's zien er goed uit in deze browser. Handig is de URL Alias-functie, vergelijkbaar met de 'URL Kürzel'-functie van Abolimba. Zo kunt u middels een korte code snel naar een favoriete site toegaan. In Acoo leidt de code 'yh' standaard naar www.yahoo.com. U kunt zelf codes toevoegen. Handig is de mogelijkheid om screenshots te maken van een website. Door te kiezen voor 'Opslaan als afbeelding' wordt er een bitmap-afbeelding opgeslagen van de site. Met de Acoo Browser kunt u favoriete sites gegroepeerd opslaan. Zo heeft u met een muisklik toegang tot alle pagina's over een bepaald onderwerp. Verder bestaat de mogelijkheid om plugins te downloaden; zo is er een downloadmanager als plugin verkrijgbaar. Ook is er een plugin voor het onthouden van wachtwoorden en het invullen van formulieren. Er zijn slechts enkele plugins verkrijgbaar en dat valt wat tegen. Wie Firefox gebruikt heeft de keuze uit maar liefst 5000 add-ons. Tot slot zijn de muisgebaren vermeldenswaardig. Enkele voorbeelden: door met de rechter muistoets te klikken en de muis naar links te bewegen krijgt u de vorige pagina. Naar rechts bewegen leidt naar de volgende pagina.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • weinig plugins beschikbaar
Voor wie eens wat anders proberen wilt, en geen moeite heeft met Internet Explorer technologie, is Acoobrowser wellicht interessant.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie