abonneren

Speed

Applicaties bundelen is helemaal in. Veel programma’s in één doos en verkopen voor een ‘zacht’ prijsje. Maar vaak zit er software bij die u eigenlijk niet gebruikt. Mocht dat bij de Speed-suite van Magix het geval zijn, dan hebt u t-ch niet te veel betaald.

Voor alle zaken die met geluid te maken hebben, is er Magix Music Manager 2007. U kunt audiobestanden omzetten naar mp3, mp3 PRO, wma, Ogg Vorbis, Microsoft acm, asf, aiff, aac, RealAudio en wav. De relevante informatie (artiest, titel et cetera) kan door het programma vanuit FreeDB worden opgehaald. Ook is er een DJ-console, die zijn naam niet echt eer aandoet. Of de console komt niet naar voren, of het is slechts een minimale audiospeler, maar een echte dj zal er in elk geval zijn schouders voor ophalen. Volumeregeling, een equalizertje en loop/shuffle-opties, dat is alles…
Het programma is net als de andere programma’s in het pakket geheel Nederlandstalig ­ wel zo prettig natuurlijk. Wat ook nog kan is een muziek-cd/dvd kopiëren, een muziek-cd branden, een mp3-cd/dvd branden, muziek opnemen en muziek bewerken.

Foto & Video Easy 2
Veel mensen hebben een aardige audiospeler, die meestal ook al wat standaard bewerkingen ondersteunt, maar op het gebied van video blijft het vaak behelpen. Foto en Video Easy 2 biedt voor die mensen een aardige basisopstelling. Zo zijn er achttien scèneovergangen, kan de film ook worden omgetoverd tot bijvoorbeeld een stomme film (inclusief sepiakleur en begeleidende pianomuziek) en zijn er wat effecten om mee te spelen, zoals zoom en symmetrie.
Het blijft vooral bij leuk spelen, want een zware professionele video-editor is het natuurlijk ook weer niet. Exporteren van uw meesterwerken kan naar avi, mpeg 1, 2 of 4, Magix video, Quicktime, Windows Media, RealMedia of een snapshot in bitmapformaat.

Fotomanager 2007
Hebt u liever een leuke diashow dan een video? Geen probleem, want die maakt u in Magix Fotomanager 2007. Zowel voor op tv als voor op de pc. Ook foto’s bewerken of bijwerken (in het programma aangeduid als ‘schoonheidsoperaties’) is mogelijk, en natuurlijk kunt u uw foto’s ook gewoon bekijken.
Magix TV & Mediacenter is er om tv en video te bekijken vanuit een mediacenter, video-cd’s of -dvd’s te branden, video op te nemen, vcd’s of dvd’s te kopiëren en een dvd te maken vanuit dvd-mappen op de harde schijf.

Ook nog
Gebruikt u DVD Shrink? Met Magix Speed kunt u niet alleen dvd’s kopiëren, maar ook dvd9-schijven verkleinen zodat ze op een standaard dvd5 passen. Ook het branden van dataschijven en wissen van rewritable schijfjes is natuurlijk mogelijk. Leuk is dat ook een virtueel station gesimuleerd kan worden, om schijfimages in te mounten. Die images kunnen ook worden gebrand of aangemaakt met de suite, en dat is zeker een handige feature.
Een backup van het hele systeem of een partitie maken is ook mogelijk, en die kan op een harde schijf, netwerklocatie, online of op cd/dvd worden opgeslagen. Bootable schijfjes maken kan natuurlijk ook. In de extra’s-sectie zitten n-g meer goodies verstopt. Zo is er een websitemaker, Catooh (voor licentievrije content), een online-albummaker, cd/dvd-covermaker, een gratis podcastabonnement en een blogmogelijkheid.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • verbazend goedkoop
  • erg veel functionaliteit
  • niet alle onderdelen zijn even goed
Een heleboel opties dus... en voor een verbazingwekkend lage prijs!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: