Speed 2

Een jaar geleden bundelde Magix muziek-, foto- en videobeheer samen met wat back-up en dvd-brand functionaliteit en een fikse suite was geboren; Magix Speed. Nu is er Speed 2, voor dezelfde lage prijs. Maar is de inhoud een herhaling van zetten of is er daadwerkelijk een jaar hard gewerkt?
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het startscherm van Speed 2 niet meer zo speels, maar zakelijker en gelikt. Magix Data Cleaner is de naam van de meegeleverde datashredder, er is een functie om de kwaliteit van cd en dvd media te beoordelen en er kunnen images van schijven worden gemaakt. En in dit deel worden ook Blu-ray media ondersteunt, wat zeker een welkome aanvulling is. Verder zijn de bestaande onderdelen opgefrist. Nog steeds kunnen naast volledige back-ups ook incrementele en differentiële back-ups worden gemaakt, zodat u meer back-ups kunt opslaan op minder ruimte. De belangrijkste functionaliteit van de 'Speed' suite bestaat nog steeds uit de zes multimedia programma's van Magix. Magix Foto en Video easy is weer van de partij (versie 3) voor het maken van diashows op DVD en het opnemen, bewerken en monteren van videomateriaal. Met Magix Foto manager kunt u niet alleen foto's en video's bekijken en beheren, maar ook alleraardigst verbeteren met functies als automatisch rode ogen verwijderen en panorama's maken met photostitching. Ook aan muziek is natuurlijk gedacht. Zo kan Magix MP3 Maker SE naast muziek beheren en afspelen ook audiobestanden converteren naar andere formaten en kunt u zelfs los gaan met een virtuele DJ console. Als laatste zijn er nog diverse data functies aanwezig; onder andere DVD's verkleinen van DVD9 naar DVD5, diverse back-ups maken, images maken, branden en mounten.

PluspuntenConclusie
  • spotgoedkoop
  • onderdelen zijn prima uitgewerkt
  • zeer veel functionaliteit
Magix heeft met Speed 2 hun ontzettend diverse en uitgebreide suite voorzien van een nieuw verflaagje en biedt veel handige functionaliteit voor een fors lagere prijs dan de concurrentie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: