Roxio Creator NXT Pro

Er zijn weinig vernieuwingen te ontdekken in de kernprogramma’s van de Roxio Creator suite. Van de hoofddprogramma’s MyDVD, SoundEditor, WindDVD, Photosuite, Roxio Burn en Videowave heeft alleen de laatste applicatie een paar wijzigingen ondergaan.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • veel variatie in programma’s
  • Minpunten
  • geen vernieuwingen in Roxio-producten

Bij videomontageprogramma VideoWave krijg je nu honderd achtergrondmuziekjes, die onderverdeeld zijn in verschillende rubrieken. Deze muziek is alleen bedoeld voor privé gebruik, maar mag je wel plaatsen op verschillende sociale media. Daarnaast beschikt Videowave over een aantal nieuwe exporttemplates voor mobiele telefonie en is het mogelijk om video te exporteren met de Divx-codec.

Alle overige vernieuwingen betreffen applicaties die buiten de oorspronkelijke suite vallen. Met Corel Paintshop Pro X4 verkrijg je een extra beeldbewerkingsprogramma dat beter is en meer kan dan de eigenlijke Photosuite van Roxio. Wel even opletten dat het hier om een oudere versie gaat, want Paintshop Pro X5 is ook al uit.

Daarnaast krijg je Corel Paint It en HDR Express 2. Corel Paint It is een zeer eenvoudig maar beperkt programma om foto’s om te zetten naar een schilderij of pentekening. HDR Express 2 van Unified Color is een applicatie om foto’s te creëren met een hoge contrasten. Voor beginners is dit een zeer gebruiksvriendelijk pakket om daarmee te starten.

Videobewerkers die op zoek zijn naar rechtenvrije muziek zullen blij zijn met de toevoeging van SonicFire Pro. Met dit programma kan je de rechtenvrije Smartsound-collectie beluisteren en vooral bewerken. Het laatste programma dat aan de suite is toegevoegd, is Music & Speech Cleaner van IZotope. Met dit programma zijn zeer eenvoudig en grondig ruis en andere ongewenste bijgeluiden te verwijderen van audio.

Beschik je al over een van de twee eerdere versies van Roxio Creator, dan is upgraden alleen zinvol als de extra programma’s je aanspreken. Ben je daarentegen als beginner op zoek naar een gevarieerde multimedia-suite voor het bewerken van foto’s, video en geluid, dan is Roxio Creator NXT Pro een goed startpunt om mee te beginnen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: roxio