abonneren

Roxio Copy & Convert 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Lezen, beheren en overzetten gaat prima met Roxio Copy & Convert 3!

Met Roxio Copy & Convert 3 kunt u multimediabestanden inlezen, beheren en naar draagbare afspeelapparaten overzetten. Het programma ondersteunt naast de iPod en de PSP ook draagbare mediaspelers die Windows Media ondersteunen en mobiele telefoons die het 3gp-formaat kunnen afspelen.
De functies zijn makkelijk toegankelijk: in het hoofdscherm staan aan de linkerkant categorieën, zoals audio, kopiëren en video. Aan de rechterkant staat een bijpassende beschrijving.
Muziek kunt u omzetten met de module Audio Converter. Als doelformaat kunt u kiezen uit aac, mp3, wav en wma. Maar ook exotische formaten, zoals Dolby Digital (ac3), flac en ogg, worden ondersteund. Een audioripper wordt meegeleverd. Het programma kan automatisch muziek-cd’s herkennen doordat het informatie opvraagt bij de internetdatabase Gracenote. Eigenlijk is er maar één probleem met dit programma: wie multimediabestanden naar de iPod wil overzetten, heeft daarvoor toch ook nog iTunes vanaf versie 7 nodig, ook al is Roxio geïnstalleerd.
Nieuw in versie 3 is de ondersteuning voor Vista en de mogelijkheid om H.264- en wmv-hd-video’s te maken. Bovendien ondersteunt de software ook blu-ray. Bij het omzetten van niet-kopieerbeveiligde dvd’s en blu-raydisks doet de software prima zijn werk. Door matige dualcore-ondersteuning gaat de omzetting niet zo snel als Nero Recode 2, maar het zet een double-layer-dvd (dvd-9) in een heel redelijke achttien en een halve minuut om naar het dvd-5-formaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijke interface
  • veel codecs worden ondersteund
  • aangepast voor Vista, blu-ray, H.264 en wmv-hd
  • voor het vullen van de iPod is toch nog iTunes nodig
  • minder goede dual-core-ondersteuning dan Nero
Veelzijdig programma dat meerdere apparaten en codecs ondersteunt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: