abonneren

Roxio Copy & Convert 3

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Lezen, beheren en overzetten gaat prima met Roxio Copy & Convert 3!

Met Roxio Copy & Convert 3 kunt u multimediabestanden inlezen, beheren en naar draagbare afspeelapparaten overzetten. Het programma ondersteunt naast de iPod en de PSP ook draagbare mediaspelers die Windows Media ondersteunen en mobiele telefoons die het 3gp-formaat kunnen afspelen.
De functies zijn makkelijk toegankelijk: in het hoofdscherm staan aan de linkerkant categorieën, zoals audio, kopiëren en video. Aan de rechterkant staat een bijpassende beschrijving.
Muziek kunt u omzetten met de module Audio Converter. Als doelformaat kunt u kiezen uit aac, mp3, wav en wma. Maar ook exotische formaten, zoals Dolby Digital (ac3), flac en ogg, worden ondersteund. Een audioripper wordt meegeleverd. Het programma kan automatisch muziek-cd’s herkennen doordat het informatie opvraagt bij de internetdatabase Gracenote. Eigenlijk is er maar één probleem met dit programma: wie multimediabestanden naar de iPod wil overzetten, heeft daarvoor toch ook nog iTunes vanaf versie 7 nodig, ook al is Roxio geïnstalleerd.
Nieuw in versie 3 is de ondersteuning voor Vista en de mogelijkheid om H.264- en wmv-hd-video’s te maken. Bovendien ondersteunt de software ook blu-ray. Bij het omzetten van niet-kopieerbeveiligde dvd’s en blu-raydisks doet de software prima zijn werk. Door matige dualcore-ondersteuning gaat de omzetting niet zo snel als Nero Recode 2, maar het zet een double-layer-dvd (dvd-9) in een heel redelijke achttien en een halve minuut om naar het dvd-5-formaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • overzichtelijke interface
  • veel codecs worden ondersteund
  • aangepast voor Vista, blu-ray, H.264 en wmv-hd
  • voor het vullen van de iPod is toch nog iTunes nodig
  • minder goede dual-core-ondersteuning dan Nero
Veelzijdig programma dat meerdere apparaten en codecs ondersteunt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord