Nero Linux 3.5

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Linux distributies bevatten natuurlijk programma's voor het branden van cd's en dvd's. Maar ook Nero draait tegenwoordig onder Linux. Reden genoeg om daar eens naar te kijken.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wie bij Nero voor Linux een zelfde uitgebreide verzameling programma's verwacht als bij de Windows versie, komt bedrogen uit. Nero voor Linux is een brandprogramma. Alle extra programma's voor het bekijken, bewerken en beheren van multimedia bestanden schitteren door afwezigheid. Enerzijds is dat een zegen, want Nero voor Linux is hierdoor een compact programma voor een schappelijke prijs. Anderzijds zullen verstokte Nero gebruikers bij de Linux versie die extra tools wel missen.

Nero voor Linux draagt het versienummer 3.5 en deze versie is afgeleid van Nero 7 voor Windows. Het installeren is een peulenschil: je kunt een .rpm of .deb package downloaden voor zowel 32-bit als 64-bit Linux. Nero werkt op alle moderne Linux distributies; wij hebben het getest op een Fedora systeem met een HP dvd-schrijver en een Ubuntu systeem met Optiarc dvd-schrijver. Op beide systemen werkt Nero vlekkeloos - alleen moesten we op het Fedora systeem wel eerst de permissies op enkele device files goed zetten. Dit is echter aan de Fedora distributie te wijten.

De gebruikersinterface van Nero is exact hetzelfde als bij de Windows versie. Dat resulteert in een erg gebruikersvriendelijk programma waarmee u heel snel aan de slag kunt om cd's, dvd's en zelfs blu-ray of hd-dvd schijven mee te branden. U kiest een type cd of dvd (bijvoorbeeld een Audio CD, DVD-Video of bootable DVD-ROM) en daarna sleept u de content vanuit een bestandenlijst in de compilatie. Bij het branden kunt u ook de Image Recorder gebruiken om eerst een ISO of Nero image te maken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • erg gebruikersvriendelijk
  • betrouwbaar brandprogramma
  • andere Nero tools ontbreken
Nero Linux blinkt uit door z'n goede werking en eenvoudige bediening. Als Nero ook de andere tools onder Linux laat draaien, dan worden we helemaal gelukkig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: