abonneren

Nero 7 Premium Reloaded

Nero's multimediasuite bevalt zoveel functionaliteit dat het branden van cd's en dvd's bijna bijzaak lijkt te zijn geworden. Toch is het gelukt om in Nero 7 Reloaded - de opvolger van de in maart 2006 gelanceerde Nero 7 - de mogelijkheden nog verder uit te breiden.

Nieuw toegevoegd zijn bijvoorbeeld mediacentersoftware voor mobiele apparaten, coderen en overzetten van videobestanden naar onder andere iPod en PSP en ondersteuning van surroundgeluid voor het maken van eigen dvd's. Maar ook in de brandfunctionaliteit viel nog wel het een en ander te verbeteren: zo is er in 7 Reloaded volledige ondersteuning voor hd-dvd en blu-ray voor het opnemen van data of het maken van backups. Nero BackItUp is hiervoor uitgebreid met de mogelijkheid om complete klonen te maken van hardeschijfpartities. Kloonpartities kunnen uiteraard gebrand worden, maar ook weggeschreven naar een andere, lokale partitie of een pc in het netwerk.

Multimediastreaming in huis


Nero's mediacenterfunctionaliteit bevat functies zoals een tv-recorder met volledige programmagids en timeshifting. Deze taken worden uitgevoerd door de modules Nero Scout en Nero Home.
De belangrijkste nieuwe toevoegingen en verbeteringen zitten in Nero Media Home, Nero’s eigen upnp-serverapplicatie. Kort gezegd zorgt Media Home ervoor dat uw multimediabestanden overal op het netwerk beschikbaar zijn, maar vooral meteen kunnen worden afgespeeld. Nieuw in 7 Reloaded is dat u live-tv kunt streamen naar een Xbox 360 of naar een pda of smartphone met Nero Mobile.

Mobiele Multimedia


Nero Mobile was al een tijdje als losse previewversie beschikbaar, maar is nu gebundeld in Premium Reloaded. Via Nero Mobile kunt u vanaf uw pda of smartphone met Windows Mobile eenvoudig alle door Nero Scout geïndexeerde multimediacontent benaderen, bijvoorbeeld via het eigen draadloze netwerk of via internet met een gprs- of umts-verbinding. Nero gebruikt voor Nero Mobile dezelfde mediacenter-interface als voor Nero Home. Wij hadden aanvankelijk enige moeite om de Nero-server mobiel te benaderen, maar een herstart van de desktop-pc deed wonderen. Nieuw in Nero Mobile is de mogelijkheid om live-tv vanaf de desktop-pc te bekijken. Helaas is het ons niet gelukt om met onze Qtek 9100 via wifi naar een live-stream via Nero Media Home te kijken. Het statusvenster meldt een korte verbinding die even snel weer weg is. Hetzelfde probleem ondervinden we bij het bekijken van normale videofilmpjes. Wat overigens wel prima lukt is live-tv streamen naar een andere pc in het netwerk met de mediaspeler Nero Showtime.

internettelefonie


Een vreemde eend in de bijt is de voip-client Nero Sipps. In de huidige vorm lijkt Nero Sipps nog het meest op Skype: u kunt naar ander My Nero-gebruikers bellen en volgens de website en de documentatie ook naar gewone telefoonummers - al is daar wel een tegoed voor nodig. Merkwaardig vinden we nergens op Nero's website informatie waar we dat tegoed dan moeten aanschaffen. Gelukkig kunt u de installatie van Nero Sipps uitschakelen, want voorlopig zien wij nog geen toegevoegde waarde.

[H2]overige nieuwe functionalitet/h2]
Andere verbeteringen vinden we in de mp3-functionaliteit. Ongelimiteerd mp3's coderen en branden wordt nu standaard ondersteund en hoeft niet meer via een aparte plug-in te worden aangeschaft. Nero Vision, de module voor het bewerken en branden van eigen videomateriaal, is uitgebreid met ondersteuning voor hd-videocamera’s en kan nu ook Dolby 5.1-geluid toevoegen aan eigen producties.
Vanaf oktober 2006 is Nero 7 Reloaded ook gecertificeerd voor Vista.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer compleet pakket
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Eenvoudig multimediabestanden delen
  • Vreemde toevoeging Nero SIPPS
  • Brandfunctie steeds meer ondergeschikt
Nero Premium Reloaded is zijn geld meer dan waard. Voor Nero 7-gebruikers is de upgrade zelfs gratis. Toch denken wij dat het pakket te groot en omslachtig wordt en dat er daardoor onvolledigheden of zelfs fouten in het totaalpakket sluipen. Nero Sipps vinden we voorlopig nog een misser en ook Nero Mobile is nog niet helemaal klaar voor het echte werk. De toevoeging van live-tv streaming vinden we positief. Test: Jean-Paul Horn

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord