abonneren

Media Now CD & DVD Burning Suite

Er is geen tekort aan brandsuites op de markt waarmee u al uw data, films en muziek op een optische schijf kunt wegbranden. Onlangs hebben Nero en Roxio weer twee zeer uitgebreide suites uitgebracht en Nova Development's Media Now suite zal dus echt iets speciaals moeten zijn wil hij op kunnen boxen tegen deze twee grootheden.

In plaats van met grof geschut te schieten en ook een monstersuite met talloze applicaties te leveren zoals Nero en Roxio richt Media Now zich op de instapmarkt met wat meer basic tools voor een lagere prijs. De CD & DVD Burning suite biedt niet heel veel bijzonders, maar het is een aardige collectie van tools geworden. PowerDVD 6 Express speelt discs en mediabestanden af op uw pc, terwijl Cyberlink's Power2Go uw muziekcd's ript en bestanden brandt via een 'drag and drop' interface. U kunt ook video en foto dvd's, vcd's en svcd's maken met Powerproducer, welke beperkte tools tot de beschikking heeft voor het maken van menu's. Met Cyberlink Photonow kunt u uw foto's tot bepaalde hoogte aanpassen en verbeteren en met Mediashow kunt u een diashow maken voorzien van tekst, geluid en effecten. Prettig is de ondersteuning voor de nieuwe formaten: hd-dvd en blu-ray. Hiervoor moet u natuurlijk wel over een dusdanige brander beschikken. Ook is er label en cover software meegeleverd welke Lightscribe ondersteund. Ook is er een Express-modus - een simpele boomstructuur op uw desktop waarmee u direct toegang heeft tot het branden van uw data, muziek en video's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede prijs/prestatie verhouding
  • hd-dvd en blu-ray ondersteuning
  • beperkte mogelijkheden in de tools
Hoewel de diverse tools geen echte hoogvliegers zijn en maar beperkte mogelijkheden bieden is het wel een complete suite voor iedereen die zonder poespas zijn bestanden weg wil branden. Ook de ondersteuning van de nieuwe Blu-Laser media zoals Blu-ray en HD dvd is een pluspunt. Het pakket is weliswaar niet zo uitgebreid als Nero 8 en Easy Media Creator Suite 10, maar de prijs is wel stukken vriendelijker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: