Easy Media Creator Suite 10

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
Easy Media Creator Suite 10 (EMCS 10) is net als Nero 8 een zeer uitgebreid multimediapakket. Ook EMCS 10 heeft een foto-editor, een sound-editor, een video-editor, een labelcreator, een mediaplayer, een mediamanager, een backupprogramma en natuurlijk een brandprogramma.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Minpunten

Vs. Nero

EMCS 10 is iets duurder dan Nero 8 en biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden. Bij de retailbox krijgt u overigens wel vijf gratis blanco dvd's – erg attent van Roxio. De verschillen tussen Nero en EMCS 10 zijn subtiel, hoewel er hier en daar wel verschillen zijn die voor u als consument de doorslag kunnen geven. Zo zijn de fotobewerkingsmogelijkheden van EMCS 10 uitgebreider en kunt u hier als fotohobbyist aardig mee uit de voeten. Ook is de algehele bediening van het pakket vriendelijker en zijn de helpfiles van EMCS 10 ook daadwerkelijk nuttig.

Het pakket bevat zogenaamde zelfstudies, waarin u met behulp van webpagina's wordt uitgelegd wat de mogelijkheden van de diverse applicaties zijn. De geluidsbewerking en backupmogelijkheden zijn wel beperkt. Zo kunt u met het backupprogramma in de suite alléén bestanden backuppen, en niet uw volledige systeem, iets wat in theorie wél kan met Nero BackItUp. Verder zijn er enige mogelijkheden waarvan wij ons afvragen of ze thuishoren in een brandsuite. Waarom zit er in deze suite bijvoorbeeld een tool om van foto's uitnodigingen of verjaardagskalenders te maken?

Vista

Net als Nero 8 is EMCS 10 volledig Vista-compatibel. Het pakket heeft niet één maar twee gadgets voor de Vista sidebar. Deze gadgets zijn in tegenstelling tot die van Nero superhandig. Met name de opnamegadget waarmee u moeiteloos kunt opnemen van internetradio is een waardevolle toevoeging. Met de andere gadget kunt u een mediabestand converteren door deze naar de gadget te slepen. Verder werkt EMCS 10 net als Nero 8 met een opstartcentrale waaruit u de diverse toepassingen kunt starten. De indeling hiervan is prettig en duidelijk en is in onze beleving prettiger in het gebruik dan Nero StartSmart. Wel kost het opstarten van de diverse applicaties wat tijd. Naast de diverse applicaties kent EMCS 10 ook diverse hulpprogramma's. Deze programma's maken gebruik van de diverse toepassingen in EMCS 10 maar begeleiden u duidelijk via een Wizard. De lijst van deze hulpprogramma's is overzichtelijk, zodat u vrij snel weet wat u kan doen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
 • zeer uitgebreid
 • gebruiksvriendelijk
 • nuttige hulpprogramma's
 • gadget om gemakkelijk internetradio op te nemen
 • toepassingen opstarten kost wat tijd
 • backupmogelijkheden zijn beperkt
 • wellicht meer mogelijkheden dan nodig
Roxio Easy Media Creator Suite 10 is een zeer uitgebreid pakket waarmee u bijna alle kanten op kunt. Easy Media Creator is gebruiksvriendelijk en heeft meer mogelijkheden op beeldbewerkingsgebied dan concurrent Nero. Ook de Vista de gadgets van Roxio zijn leuker en handiger. Wilt u vooral een gebruiksvriendelijk pakket waarmee u wilt spelen met allerlei multimediamogelijkheden, dan is Roxio het pakket voor u.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: