abonneren

CDBurnerXP

Veel brandprogramma's, zoals Nero en Roxio, zijn in de loop der tijd verworden tot kolossale suites. U gebruikt meestal niet eens de helft van de mogelijkheden. Een gratis alternatief is CDBurnerXP.

Met de gratis brandsoftware CDBurnerXP kunt u alle soorten schijven branden, zoals audio-cd's, dvd's en blu-rays. De gebruiksvriendelijke interface verschijnt na een handig startscherm waarin u aangeeft wat voor schijf u wilt branden. Behalve de bekende data- en audioschijven kunt u ook images branden, schijven kopiëren, herschrijfbare schijven wissen en opstartschijven maken.

U kunt gedetailleerde eigenschappen opvragen van recorders en schijven, waardoor u in een oogopslag kunt zien welke formaten en brandsnelheden er worden ondersteund. Net als in elk ander brandpakket, sleept u de bestanden die u wilt branden naar het venster waarin uw schijf wordt getoond. Zijn dit audiobestanden, dan kunt u daarnaast gebruikmaken van een simpele audiospeler om het geluid te controleren. U kunt het volume van alle tracks op een audio-cd gelijktrekken en pauzes tussen muzieknummers verwijderen. De meeste formaten, zoals mp3, wav en wma, worden ondersteund, maar CDBurnerXP kan niet overweg met ac-3- en dts-geëncodeerd geluid.

Bij het maken van een dataschijf bepaalt u zelf in welk bestandssysteem dit moet (iso, udf, Joliet). Als u een dvd wilt branden, kunt u kiezen voor Video dvd-layout. Erg handig is de Drop-box die u op uw desktop kunt laten staan. Tijdens uw werkzaamheden kunt u hier bestanden naartoe slepen, om ze aan het eind van de dag in één keer te kunnen branden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • handige hoezenmaker
  • geen ondersteuning ac3- en dts-geluid
Met CDBurnerXP kunt u geen bestanden converteren, films monteren of cd’s rippen. Voor wie dat niet nodig heeft, is het een prima brandpakket, waarmee u behalve foutloos branden ook nog eens zeer handige hoezen kunt maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord