CDBurnerXP

Veel brandprogramma's, zoals Nero en Roxio, zijn in de loop der tijd verworden tot kolossale suites. U gebruikt meestal niet eens de helft van de mogelijkheden. Een gratis alternatief is CDBurnerXP.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Met de gratis brandsoftware CDBurnerXP kunt u alle soorten schijven branden, zoals audio-cd's, dvd's en blu-rays. De gebruiksvriendelijke interface verschijnt na een handig startscherm waarin u aangeeft wat voor schijf u wilt branden. Behalve de bekende data- en audioschijven kunt u ook images branden, schijven kopiëren, herschrijfbare schijven wissen en opstartschijven maken.

U kunt gedetailleerde eigenschappen opvragen van recorders en schijven, waardoor u in een oogopslag kunt zien welke formaten en brandsnelheden er worden ondersteund. Net als in elk ander brandpakket, sleept u de bestanden die u wilt branden naar het venster waarin uw schijf wordt getoond. Zijn dit audiobestanden, dan kunt u daarnaast gebruikmaken van een simpele audiospeler om het geluid te controleren. U kunt het volume van alle tracks op een audio-cd gelijktrekken en pauzes tussen muzieknummers verwijderen. De meeste formaten, zoals mp3, wav en wma, worden ondersteund, maar CDBurnerXP kan niet overweg met ac-3- en dts-geëncodeerd geluid.

Bij het maken van een dataschijf bepaalt u zelf in welk bestandssysteem dit moet (iso, udf, Joliet). Als u een dvd wilt branden, kunt u kiezen voor Video dvd-layout. Erg handig is de Drop-box die u op uw desktop kunt laten staan. Tijdens uw werkzaamheden kunt u hier bestanden naartoe slepen, om ze aan het eind van de dag in één keer te kunnen branden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • handige hoezenmaker
  • geen ondersteuning ac3- en dts-geluid
Met CDBurnerXP kunt u geen bestanden converteren, films monteren of cd’s rippen. Voor wie dat niet nodig heeft, is het een prima brandpakket, waarmee u behalve foutloos branden ook nog eens zeer handige hoezen kunt maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Branden

Tags: