Burning Studio 11

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Ashampoo gelooft nog altijd in branden en komt met versie 11 van Burning Studio. Het blijft een snel en overzichtelijk pakket, zeker met het nieuwe multicore-encoderen.
In het verleden hebben we Burning Studio al vergeleken met concurrenten Nero en CDBurnerXP. De verkoopprijs is nog niet veranderd: € 50 voor Burning Studio blijft veel geld. Versie 11 is bovendien geen wereldschokkende verbetering, tenzij je er vaak video's mee encodeert. Wat je krijgt, is een uitgebreid brandpakket dat qua functies niet onderdoet voor Nero, maar dan zonder Nero's gedoe er omheen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • compacte modus
  • kan alles branden
  • Minpunten
  • werkbalk blijft ongewenst

Tijdens de installatie wil Ashampoo nog altijd een eigen werkbalk en gadget installeren. Voor een betaald product is dat absoluut ongepast, zeker omdat de werkbalk niets met branden te maken heeft. Beter kun je gebruikmaken van de nieuwe Compact Mode. Burning Studio wordt dan gereduceerd tot een minivenster waar je bestanden naartoe kunt slepen. Erg handig als je bijvoorbeeld een backup wilt branden van bestanden die over je hele systeem verspreid zijn.

Burning Studio kan films op dvd en bluray branden. Het encodeerproces hoef je niet zelf in te stellen. Dat is lekker makkelijk, maar zal voor sommigen wat ongemakkelijk zijn als je gewend bent om in de codecs zelf iets als kwaliteit in te stellen. Versie 11 ondersteunt multicore-cpu's. Als je meerdere video's in een project opneemt, zal het encodeerproces dus sneller verlopen. Ook voor muziek draait Burning Studio zijn hand niet op. Rippen en branden zijn allebei mogelijk. Daarnaast kan het pakket ook omgaan met de imageformaten iso, cue/bin en Ashampoos eigen ashdisc-formaat. De storende vertaalfouten uit de vorige versie zijn verholpen, zodat alle opties nu in begrijpelijk Nederlands vertegenwoordigd zijn.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Branden

Tags: ashampoo, burning studio