© CIDimport

Zo gebruikt jouw gezin een Chromebook

Geplaatst: 23 september 2020 - 07:22

Aangepast: 20 september 2022 - 07:57

Partnerredactie

Een Chromebook wordt veel en vaak gebruikt in de schoolklas of studieruimte. Maar zo’n laptop is ook in veel andere gevallen een interessante keuze. Thuis, bijvoorbeeld. Wij zetten verschillende scenario’s op een rij.

Zo gebruikt jouw gezin een Chromebook

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Chromebook.

Kleuter

Nee, je gaat een kind van een jaar of zes niet zo snel achter een Chromebook zetten. Dat zou een beetje gek zijn. Uitgebreid teksten verwerken, of hippe spellen spelen zit er immers nog niet in. Maar wat hij wel kan? Per ongeluk op zaken klikken waar hij niet op moet klikken. Gevolg: virussen, een veranderde taal of andere ellende.

Maar bij een Chromebook, per ongeluk geklikt of niet, is dit bijna niet mogelijk. Heeft je offspring toevallig een Chromebook opgestart, dan zal hij altijd een wachtwoord moeten ingeven voor hij verder kan. En die kan hij niet geven, natuurlijk. Daarmee is het systeem redelijk foolproof.

Mocht jouw kind tegelijkertijd groot fan zijn van Buurman & Buurman en wil hij de gehele serie op Netflix kijken? Dan is dat prima te doen - waarbij de lange accuduur van een gemiddelde Chromebook een groot voordeel is. En afhankelijk van het type heb je dan ook nog eens zeer goed geluid. Zo kent de HP X 360 hoge kwaliteitsaudio door een nauwe samenwerking met het gerenommeerde Bang & Olufsen. Ajeto!

 

Tiener

De gemiddelde tiener houdt, een beetje ruw genomen, van chillen met vrienden, beetje gamen en series kijken of muziek luisteren. Een Chromebook is voor die drie hobby’s uitermate geschikt. Waarom?

Een Chromebook maakt gebruik van de Google Play Store. Daar staan circa 3 miljoen programma’s en games in. Van uitgebreide chatprogramma’s en apps, tot populaire games als MineCraft en PUBG - je tiener kan het zo gek niet bedenken of het valt wel te downloaden uit deze gigantische bibliotheek. De keuze is reuze, dus.

Daar komt bij dat een gemiddeld spelletje óf gratis of slechts een paar euro kost. Jouw kind hoeft dus niet zijn complete zakgeld er doorheen te jassen om een potje te gamen. Al moet ‘ie misschien wel op de in-game aankopen letten…

Goed, daar is dan weer een heel handig tooltje voor. Via Google Family Link is het mogelijk om een Chromebook op afstand in de gaten te houden. Jij kunt als bezorgde ouder precies zien wat je kind download, waar -ie naar kijkt en wat hij of zij eventueel aanschaft. En daar valt dan ook een halt aan toe te roepen. Het lijkt misschien een beetje op het bespieden van je kind, maar besef wel: anno 2020 liggen zaken als cyberpesten en identiteitsdiefstal op de loer. Dan kun je maar beter weten wat je kind uitspookt.

Zo gebruikt jouw gezin een Chromebook-15760068

© CIDimport

Tegelijkertijd kent een Chromebook een fijn voordeel: iedereen kan zijn eigen Google-account gebruiken. Geen tiener vindt het fijn om al zijn foto’s, apps en andere zaken te delen met mama en papa. Juist in deze kwetsbare periode willen ze laten zien dat ze het allemaal zelf kunnen. Een Chromebook biedt deze vorm van privacy, met de (handige) nuance van Family Link.

Mocht je kind zowaar ijverig aan het studeren zijn, dan kan hij of zij via zijn eigen account muziek luisteren via Spotify (of stiekem YouTube-filmpjes kijken…).

Welke Chromebook past bij mij?

Doe de keuzehulp

Papa of mama

Keesje moet op dinsdag naar voetbal, Pietje de dag erna naar tafeltennis en Klaasje gaat elke week graag naar opa en oma. Dan wil je zelf nog een avondje voor je alleen en als het even kan ook nog zo nu en dan een glas wijn drinken met je partner, die het liefst twee keer in de week een avondje naar de sportschool gaat.

Dan zijn er nog doktersafspraken, tienminutengesprekken, weekendjes weg, bijlessen, vakanties...

Kortom: het organiseren van een gezin is nogal gedoe. Nu kun je ouderwets een agenda op de koelkast plakken, maar het is veel handiger om gebruik te maken van moderne tooling. Met een Chromebook op de keukenbar ben je op de goede weg.

Je hele gezin kan op zijn smartphone dingen in zijn of haar agenda plaatsen en deze wordt automatisch gesynchroniseerd op de Chromebook via Google Agenda. Eventuele aantekeningen of spreekbeurten kunnen worden gemaakt via Google Documenten en Spreadsheets. Foto’s van leuke feestjes - of die date met je partner - sla je op via Google Photos. En dat is allemaal altijd en overal benaderbaar via de cloud. Bij aanschaf van een Chromebook krijg je standaard 12 maanden onbeperkt Google One-opslag,

Welke Chromebook past bij mij?

Doe de keuzehulp

Zijn de kinderen naar bed en heb je even tijd voor jezelf? Ook dan biedt een Chromebook uitkomst. Met de beentjes op de bank even rustig het nieuws checken of een filmpje kijken. Zeker wanneer je een variant heb met een kantel- of draaibaar display biedt zo’n laptop uitkomst. En mocht je een Chromecast hebben aangesloten op je tv, stream je zo de boel naar je gigantische flatscreen. Veel kijkplezier!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000