Opslag voor virtualisatie: UNESCO draait op Synology

Hoe groter de organisatie, des te ingewikkelder de infrastructuur. Dat is ook de ervaring van UNESCO, de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization. Het bedrijf heeft maar liefst 70 kantoren in Europa, Afrika, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië. Al die kantoren hadden hun eigen IT-oplossingen. UNESCO wist dat het moest standaardiseren en zocht daarvoor naar een eenvoudig uit te rollen oplossing die binnen haar huidige infrastructuur zou passen. 
#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Synology

De uitdaging

Geen eenvoudige opgave, want in lang niet alle kantoren is er toegang tot snel internet, vanwege technische of financiële beperkingen. Grote bestanden binnenhalen van of versturen naar het hoofdkantoor nam vaak veel te veel tijd in beslag. UNESCO sloeg dan ook de handen ineen met Synology, voor de realisatie van een platform dat deze beperkingen het hoofd kon bieden. UNESCO wilde graag een systeem waarbij virtuele machines werden gerealiseerd in al hun kantoren. Ook moest er een oplossing komen voor de back-ups van de pc’s en servers op het hoofdkantoor.

De oplossing

UNESCO vroeg Synology om een nieuw systeem te bouwen, op basis van hun RackStation-servers. Deze servers zijn veel kostenefficiënter dan de oplossingen van de concurrentie. Daarnaast zorgt het ingebouwde besturingssysteem van Synology, DiskStation Manager (DSM), ervoor dat UNESCO een betrouwbare en veilige oplossing heeft voor het beheren van hun data, overal ter wereld.

Alle zeventig kantoren van UNESCO zijn inmiddels uitgerust met twee Windows-servers die zijn geconfigureerd als Hyper-V-clusters, een RS3617xs, die dient als de LUN-opslag voor zes virtuele machines, en een nas met vier sleuven (te weten een DS412+, DS415+, of DS418). Hiermee worden voortdurend reservekopieën gemaakt van deze LUN’s.

Het UNESCO-hoofdkantoor beschikt over een Synology FS3017 voor de realisatie van iSCSI-opslag en een hypergeconvergeerde infrastructuur. Tot slot gebruikt UNESCO een DS918+ voor het maken van reservekopieën van 50 pc’s en servers. Dankzij de licentievrije, gecentraliseerde opslagoplossing, is de organisatie nu in staat om alle back-uptaken te beheren vanuit één eenvoudig systeem.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: opslag, synology, virtualisatie, organisatie, unesco