Lichtgewicht laptop zonder wachttijden

Of je nou als zzp’er, student of werknemer vaak onderweg bent, techniek mag nooit de beperkende factor zijn. Kies daarom voor een betrouwbare laptop die jarenlang meegaat. Voor een hoge productiviteit is het tenslotte belangrijk dat het systeem altijd en overal computertaken vlot uitvoert. Verder is een handzaam maatje voor reizigers wel zo prettig. Tot slot wil je bij klanten, opdrachtgevers, collega’s of medestudenten natuurlijk goede sier maken. Een gelikt design is om die reden een waardevolle eigenschap.
#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Acer.

Een professionele gebruiker of student die veel onderweg is, stelt logischerwijs andere eisen aan een laptop dan een doorsnee thuisgebruiker. Zo staat het systeem al snel een volledige werkdag te draaien. Gebruik je hem óók op de heen- en terugweg, dan vergt dat nog meer uithoudingsvermogen van de laptop. Een krachtige processor en flink wat werkgeheugen zorgen ervoor dat deze notebook de hele dag taken zonder vertraging verwerkt. Zeker wanneer je gelijktijdig zware programma’s gebruikt, is een hoogwaardig rekencentrum een absolute must. Bij de Acer Swift 3-lijn zit je in ieder geval wel goed, want de nieuwste modellen bevatten een moderne Intel-processor van de tiende generatie. Daar kun je dus een flinke tijd mee vooruit!

Onderweg werken

Ben je geregeld onderweg en neem je vaak zware spullen mee? Op den duur gaat dat behoorlijk tegenstaan. Overweeg daarom een laptop met een laag draaggewicht, zodat je je voortaan comfortabeler verplaatst. De betere computermerken bouwen krachtige laptops in een elegante behuizing. Neem bijvoorbeeld de Acer Swift 3. Met een gewicht van slechts 1,19 kilogram zorgt deze draagbare laptop nauwelijks voor extra last. Behuizingen van magnesium-aluminium bieden het beste van twee werelden. Het materiaal is namelijk vederlicht en kan tegelijkertijd prima een stootje verdragen. Kortom, de ideale laptop voor mobiel gebruik! Als laatste mag een accu met een hoge capaciteit natuurlijk niet ontbreken. Denk daar niet te lichtzinnig over, want fabrikanten berekenen de accutijd doorgaans onder ideale omstandigheden. Kies daarom voor een laptop met een accucapaciteit tot pakweg zestien uur. Je weet dan tenminste zeker dat je op de terugweg naar je favoriete serie kunt kijken.

De randen rondom het 14inch-scherm van de Acer Swift 3 zijn opvallend dun, waardoor deze laptop nog minder ruimte in je tas opeist.

Grafische prestaties

Beoefen je een grafisch beroep of volg je een creatieve opleiding, dan voer je misschien ook weleens onderweg grafische werkzaamheden uit. De aanwezigheid van een aparte videokaart is dan wel zo prettig. Dit component zorgt voor een vlotte afwikkeling van grafische taken, zodat de beelden vloeiend op het scherm verschijnen. Forenzen zonder creatieve achtergrond onderschatten nog weleens het belang van een degelijke videokaart. Misschien maak je voor reclamedoeleinden wellicht eens een logo of flans je een promotiefilmpje in elkaar. Het is in dat geval zonde wanneer je een laptop met te weinig grafische power aanschaft, want vroeg of laat komt het altijd van pas. De betere notebooks hebben een aparte videokaart van Nvidia GeForce.

Compact scherm

Laptops met een groot scherm zijn ietwat achterhaald. De mobiliteit neemt bij dergelijke machines af, terwijl mensen op een vaste werkplek via usb-c of hdmi veelal toch een forse externe monitor aansluiten. Kortom, een groot scherm is in feite overbodig. Reizigers kiezen met een monitor van zo’n 14 inch voor de gulden middenweg. Op dit formaat kun je namelijk nog prima in de trein of op locatie productief werken, terwijl de omvang van de machine nog erg handzaam is. Kijk naast het formaat ook zorgvuldig naar de resolutie en schermtechniek. Een full-hd-monitor met een ips-paneel resulteert in een scherp beeld met heldere realistische kleuren. Gunstig wanneer je onderweg video’s op een hoge beeldkwaliteit wilt streamen!

Veiligheid voor alles

Veel forenzen kunnen niet om het gebruik van Windows 10 heen. Nogal wat gespecialiseerde programma’s voor studenten en de zakelijke markt werken namelijk uitsluitend onder dit besturingssysteem. Gelukkig neemt Microsoft de veiligheid van zijn gebruikers tegenwoordig uiterst serieus. Zo blijkt uit onafhankelijke tests dat het eigenontwikkelde antivirusprogramma Windows Defender moeiteloos bedreigingen buiten de deur houdt. Verder voegen laptopfabrikanten slimme veiligheidsfuncties toe. Zo zorgt een vingerafdruksensor ervoor dat onbevoegde personen geen toegang tot gevoelige gegevens hebben. Handig voor het geval je tijdens een reis bijvoorbeeld even naar het toilet loopt, terwijl je liever niet wilt dat nieuwsgierige collega’s of medestudenten op je laptop gluren.

Kooptip

Ben je dagelijks onderweg en zoek je een laptop die aan alle genoemde eisen voldoet, dan is een product uit de Acer Swift 3-lijn een interessante optie. Naast voldoende (grafische) rekenkracht, een handzaam ontwerp en een uitstekend scherm zijn deze laptops ook nog eens een lust voor het oog. Als extra pluspunt bevat dit model een uiterst krachtige wifi-adapter volgens de nieuwste 802.11ax-standaard. Je bent dus altijd verzekerd van een stabiele netwerkverbinding. Geïnteresseerden hebben keuze uit drie kleurstellingen, namelijk zilver, blauw en roze. Onlangs testte het testpanel van Kieskeurig.nl deze laptop tijdens de Acer Swift 3 Experience Day. Benieuwd naar de ervaringen met deze laptop? Lees hier de reviews!

De compacte Acer Swift 3 is verkrijgbaar in drie stijlvolle kleuren.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: laptop, acer, reviews, testpanel, freelancers, swift 3, experience day, acer swift 3, forenzen