Het hele kantoor goede wifi dankzij mesh

Zorgt slechte dekking van het draadloos netwerk voor ontevreden medewerkers? Met een wifi-mesh-systeem lost u de problemen op en kan iedereen werken waar en hoe hij wil.

Nederlandse kantoren hebben de laatste decennia een ware metamorfose ondergaan. Vaste werkplekken zijn in de minderheid, medewerkers werken waar en hoe ze willen. Veilig, stabiel en snel wifi is het enige waar men om vraagt. De nieuwste mesh-systemen zoals de Synology MR2200ac leveren hoogwaardige wifi in elke uithoek van het kantoor.

Ook voor kritische toepassingen

Hoewel Synology vooral bekend is van zijn nas-systemen voor netwerkopslag, levert het bedrijf ook interessante netwerkoplossingen. Anders dan bij andere mesh-systemen waar een aparte router nodig is, is de MR2200ac een volwaardige router inclusief mesh-functionaliteit. De tri-band-wifi volgens de 802.11ac-standaard levert via drie datakanalen draadloos netwerk tot een maximum van ruim 1200 Mbit/seconde. Dat is ruim voldoende voor zelfs de meest kritische toepassingen zoals online vergaderen en realtime samenwerken. Terwijl medewerkers vrij door het kantoor bewegen blijven ze altijd verbonden en genieten ze de maximale bandbreedte.

Eenvoudig beheer

De MR2200ac laat zich eenvoudig configureren via de browser of de bijbehorende app. Het Synology Router Manager (SRM) besturingssysteem voelt vertrouwd voor iedereen die bekend is met het Disk Station Manager (DSM) besturingssysteem voor de Synology nas-systemen. Ingelogd op de router is er een overzichtelijk bureaublad voor het beheer van het netwerk en de apparaten die er gebruik van maken. De MR2200ac start bovendien met een zeer veilige basisconfiguratie, waaraan vanuit een app-store op de router naar behoefte extra functionaliteit toegevoegd kan worden. Het ontbreken van alle niet-gebruikte functionaliteiten maakt de MR2200ac behalve zeer eenvoudig te beheren ook veilig en snel.

Voldoet aan WPA3

De MR2200ac is bovendien één van de eerste wifi-systemen die voldoet aan de nieuwe WPA3-beveiligingsstandaard voor draadloze netwerken, en is daarmee helemaal klaar voor een veilige toekomst. De MR2200ac biedt inzicht in het gebruik van het wifi-netwerk en beschermt medewerkers tegen onder meer phishing en schadelijke websites. Professionele functionaliteit zoals SSL VPN en bandbreedtecontrole en een gastennetwerk met een eigen portal zijn met een paar klikken actief.

Eenvoudig te combineren

Om de dekking binnen een kantoor te verbeteren laat de MR2200ac zich eenvoudig combineren met minimaal één andere MR2000ac of een Synology RT2600ac-router. De extra units werken dan als extra zenders die samen de dekking van het wifi uitbreiden tot alle hoeken van het kantoor. En dat zonder dat deze elk apart geconfigureerd en beveiligd hoeven te worden en zonder dat gebruikers telkens moeten omschakelen. Extra kabels trekken is niet nodig, de slimme accespoints verbinden draadloos met elkaar.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: wifi, synology, kantoor, mesh