Het beste internet voor thuis

Wie het beste internet voor thuis wil, komt bij Ziggo uit. De provider is immers opnieuw door het publiek uitgeroepen tot de beste provider. Tijd om in te zoomen hoe Ziggo zich met zijn internet en handige diensten onderscheidt van de concurrentie. Eerst even de cijfers, want die liegen er niet om. VodafoneZiggo is met ruim veertig procent marktaandeel veruit de grootste internetprovider van Nederland. Dat de grootste ook de beste kan zijn, blijkt wel uit het feit dat het technisch onderlegde publiek Ziggo al jaren uitroept tot de beste provider. Ook dit jaar won VodafoneZiggo weer de felbegeerde Tweakers Award (20/21) voor beste Nederlandse internetprovider.
#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ziggo

Stabiel internet

Een belangrijke reden dat Ziggo’s internet steevast zo goed uit de bus komt, is omdat het ‘gewoon’ naar behoren werkt. De internetverbinding is bijvoorbeeld erg stabiel. Een onderbelichte factor, totdat je eens bij iemand op de koffie bent waar het internet soms om onverklaarbare redenen hapert. Een instabiele internetverbinding is bijzonder frustrerend, of je nu nét aan het woord bent in een belangrijke videovergadering, geniet van je favoriete muziek of aan de winnende hand bent in een online game. Ziggo maakt zich hard voor internet dat altijd werkt en dat merk je in de praktijk. Of nog beter: je merkt het eigenlijk niet omdat je gewend bent aan de stabiele internetverbinding. Zo ‘gewoon’ kan goed internet zijn.   

GigaNet en glasvezel 

Ziggo biedt verschillende internetpakketten aan zodat iedereen de snelheid kan kiezen die het beste bij zijn of haar gebruik past. Als PCM-lezer wil jij waarschijnlijk het snelste internet, en terecht. Als jouw huis al is aangesloten op Ziggo’s GigaNet, kun je kiezen voor een downloadsnelheid van liefst 1 Gbit/s. De uploadsnelheid is met 50 Mbit/s ook ruim voldoende om comfortabel vanuit huis te werken en te ontspannen. Al meer dan 3,5 miljoen huishoudens zijn aangesloten op Ziggo’s GigaNet, dat een even hoge downloadsnelheid biedt als glasvezel. De komende twee jaar krijgen alle huishoudens een GigaNet-aansluiting. Dat de uitrol van het snelle internet zo snel kan plaatsvinden, komt omdat Ziggo alleen aanpassingen hoeft te verrichten aan de straatkastjes en connectoren. De straat hoeft dus niet open, wat bij glasvezel wel noodzakelijk is en praktische hinder veroorzaakt.

Natuurlijk richt Ziggo zich ook op glasvezel, en wel op een slimme manier. Namelijk door op grote schaal nieuwbouwhuizen te voorzien van een glasvezelaansluiting. Dat is efficiënter en levert geen hinder op, want de straat ligt al open. Ziggo gaat alleen al in 2022 duizenden nieuwbouwwoningen op het glasvezelnetwerk aansluiten.

Internet only

Van oudsher is het gebruikelijk om je internetabonnement te combineren met vaste tv en vast bellen, en dus een alles-in-een-pakket af te nemen. Ziggo biedt die keuze natuurlijk ook aan en beloont klanten die ook een mobiel Vodafone-abonnement hebben met extra korting. Voor wie geen behoefte heeft aan vaste tv en vast bellen, biedt Ziggo een internet only-abonnement aan. Zoals de naam al doet vermoeden, betaal je voor dit pakket alleen voor een supersnelle internetverbinding. Ideaal als je geen tv maar naar streamingsdiensten kijkt en alleen belt met je smartphone. Het grote voordeel van het internet only-abonnement laat zich raden: je betaalt niet voor diensten waar je geen gebruik van maakt. De maandprijs van het internet only-abonnement ligt dus lager. Zo houd je geld over voor andere dingen.

Ziggo biedt meshwifi aan 

Het trekken van kabels naar alle kamers in je huis, bijvoorbeeld. Een populaire manier om overal in huis het snelste internet te hebben, want iedere PCM-lezer weet: bedraad internet is sneller en stabieler dan wifi. Maar wat als kabels trekken geen optie is, bijvoorbeeld omdat je in een (huur)appartement woont? Dan is een meshwifi-set een goede keuze. Een meshrouter verbindt met één of meerdere satellieten om een sterk onderling wifinetwerk te creëren. De satellieten plaats je verspreid door je huis, waardoor je in elke kamer snelle en betrouwbare wifi hebt. Bijna elke routerfabrikant verkoopt meshwifi-routers, dus er is genoeg te kiezen.

Als Ziggo-klant heb je een extra optie, want de provider biedt zelf ook een meshwifi-routerset aan. Het witte SmartWifi-modem dat je mogelijk al hebt, fungeert ook als meshrouter. Ziggo verkoopt SmartWifi pods als satellieten, die je simpelweg in de gewenste kamer(s) in het stopcontact steekt en verbindt via de gratis SmartWifi-app. Extra handig: elke SmartWifi Pod heeft een ethernetpoort zodat je een apparaat bedraad kunt aansluiten.

Kennismaken met de SmartWifi pods is tijdelijk extra aantrekkelijk omdat Ziggo jou als klant twee SmartWifi pods geeft voor een jaar gratis gebruik. Daarna kun je ze houden voor een klein maandelijks bedrag of ze gewoon terugsturen.  

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: internet, abonnement, vodafone-ziggo