De Chromebook voor zakelijk gebruik

Jaren geleden, toen de IT-industrie nog in de kinderschoenen stond, werden er weleens laptops uitgedeeld alsof het niets was. Configuraties van enkele duizenden euro’s waren geen uitzondering, terwijl al die kracht onder de motorkap in alle eerlijkheid lang niet altijd nodig was. We zijn inmiddels jaren verder; laptops zijn tegenwoordig vrijwel in elk bedrijf nodig, maar budgetten zoals in de hoogtijdagen van de IT-industrie zijn er niet meer. Chromebooks bieden daarvoor de oplossing.

Chromebooks zijn gemaakt vanuit de overtuiging dat niet elke laptop een Ferrari hoeft te zijn met eindeloos veel pk’s onder de motorkap. Door het besturingssysteem Chrome OS feilloos af te stemmen op de hardware, vormt het nauwelijks een belasting voor het apparaat. Alle processorkracht en het geheugen kunnen benut worden voor andere applicaties.

Geen krachtpatser, wél efficiënt

Aangezien de systeemconfiguratie dankzij het vederlichte besturingssysteem behoorlijk omlaag geschroefd kon worden, kregen Chromebooks al snel de reputatie van een beperkte laptop waar je niets mee kon. Voor de eerste generatie Chromebooks zal dat wellicht een beetje waar geweest zijn; deze waren vooral bedoeld voor surfen en e-mailen. Tegenwoordig zijn er dankzij de Chrome Web Store duizenden toepassingen die je kunt downloaden om het beste uit je laptop te halen. Dat maakt van een doorsnee Chromebook (afhankelijk van het model) nog steeds geen krachtpatser, maar tenzij je grafisch vormgever bent, zul je op je Chromebook alles kunnen doen wat je op je werk moet doen.

Weinig onderhoud

Een ander groot voordeel van Chromebooks is dat ze relatief weinig onderhoud vergen. Natuurlijk moet ieder besturingssysteem weleens bijgewerkt worden, maar de opdringerige updates zoals we die van Windows gewend zijn, hoef je hier niet te verwachten. Chrome OS-updates komen met grote regelmaat uit, vaker nog dan Windows-updates, maar worden altijd op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd, zonder dat jij daar als gebruiker last van ondervindt. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat updates je dwingen tot het herstarten van het systeem wanneer je bijvoorbeeld bij een klant of midden in een klus zit. Daarnaast zijn virussen op dit moment nog niet echt een probleem voor Chromebooks. Het gaat wat te ver om te zeggen dat het onmogelijk is, maar de kans dat je met een Chromebook problemen zult ondervinden met malware en/of virussen is écht heel klein.

Betrouwbaar

Bang dat je je systeem om zeep helpt met een slecht geprogrammeerd programma hoef je evenmin te zijn. Alles wordt geïnstalleerd via de Chrome Web Store of Google Play Store en is daarmee gecontroleerd door Google op veiligheid en stabiliteit. Natuurlijk crasht er weleens een app, maar het blijft bij de app en het is niet zo dat direct je hele besturingssysteem wordt meegesleurd.

Chromebooks zijn daarnaast ontworpen om te werken in de Cloud. Dit kan in principe met iedere beschikbare clouddienst, maar Google Drive lijkt de logische keuze, omdat dit volledig binnen het besturingssysteem is geïntegreerd. Daarbij krijgen Chromebook-bezitters van Google gratis 100 GB opslagcapaciteit extra voor twee jaar, wat meer dan genoeg is voor de meeste gebruikers om mee uit te voeten te kunnen. Belangrijker nog: door altijd alles op te slaan in de cloud, heb je altijd toegang tot je bestanden, ook als je bijvoorbeeld even op een andere computer moet werken of als je laptop gestolen wordt.

De juiste Chromebook

Er zijn veel redenen waarom Chromebooks ideaal zijn als zakelijke laptop, maar het is wel belangrijk dat je het juiste model kiest. Zo wil je een model met wat kracht onder de motorkap, zodat je verschillende handelingen tegelijkertijd kunt uitvoeren. Bovendien wil je de Chromebook niet elke drie uur hoeven op te laden en moet hij makkelijk mee te nemen zijn. De Chromebook 13 van Acer is een goed voorbeeld van een laptop die aan die eisen voldoet. De aluminium behuizing geeft de laptop een luxe uitstraling, maar zorgt er ook voor dat het apparaat tegen een stootje kan. Het 13,5 inch-scherm met QHD-resolutie zorgt ervoor dat de laptop lekker compact en licht is, maar ondertussen heeft de Chromebook wel achtste generatie Intel Core i-processoren aan boord, wat betekent dat deze laptop flink wat processen tegelijk kan verwerken. Met usb 3.1 type-c aan boord ben je verzekerd van een snelle bestandsoverdracht, mocht dat nodig zijn. De flinke capaciteit van de batterij zorgt ervoor dat je deze Chromebook pas na 10 uur weer hoeft op te laden. Wil je nog een stapje verder gaan, kijk dan ook eens naar de Acer Chromebook Spin 13. Die heeft dezelfde eigenschappen als het eerdergenoemde model, maar mét convertible touchscreen en een geïntegreerde Wacom EMR-stylus.

Conclusie

Of je nu zzp’er bent, werkgever of gewoon een laptop nodig hebt voor je werk, Chromebooks kunnen in alle situaties uitkomst bieden. Ze zijn betaalbaar, flexibel en krachtig genoeg om allerlei taken uit te voeren. De toegang tot de Google Play Store zorgt er daarnaast voor dat je ook de beschikking hebt over alle apps die je al kent van je Android-smartphone en -tablet. Bovendien zijn Chromebooks veilig, stabiel en betrouwbaar, hetgeen wat ons betreft belangrijk is voor iedere zakelijke laptop.

Dit is waarom je een chromebook wil!

Ben jij op de hoogte van alle voordelen van een chromebook? Geef nu je mailadres op en download een overzichtelijke checklist, boordevol handige informatie!

E-mailadres
* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring). Door het downloaden van de checklist meld je je aan voor onze nieuwsbrief en aanbiedingen van PCM. Je kunt je hier altijd weer voor afmelden.Ook ontvang je eenmalig een mail vanuit ACER.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: