Bewaar en beveilig je data met automatische back-ups

Ben je ooit al eens data kwijtgeraakt door bijvoorbeeld een kapotte harde schijf? Dan weet je hoe belangrijk een back-up is. Had je nou toch maar álles wat er op je apparaten stond veiliggesteld. We weten het wel, maar weten misschien niet goed hoe of we zijn slordig in het maken van back-ups. Breng daar snel verandering in door middel van eenvoudige back-ups met een QNAP NAS.
#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met QNAP

Aan het opslaan van gegevens op clouddiensten als Google Drive en Dropbox zijn vaak abonnementskosten verbonden, maar belangrijker nog: je kunt te maken krijgen met opslaglimieten en mogelijke beveiligingsrisico's. Met een NAS heb je dat probleem niet langer. Een QNAP NAS biedt je volledige controle over jouw gegevens én de mogelijkheid om deze op afstand te openen en veilig te delen met vrienden, familie of collega's. Gebruik de bijgeleverde software om alles eenvoudig in te stellen en maak voortaan automatisch veilige back-ups van je computers en mobiele apparaten. Zo raak je jouw dierbare herinneringen en belangrijke data nooit meer kwijt.

Welke NAS de beste optie is voor jou hangt onder andere af van de inhoud en grootte van je back-up, maar ook van de functionaliteiten die je zoekt. QNAP biedt daarom een uitgebreide reeks NAS-servers, variërend van eenvoudig thuisgebruik tot uitgebreid zakelijk gebruik. 

Ben baas over je eigen bestanden met QNAP

Bekijken

Een aantal modellen uitgelicht: 

TS-231P3 - De basis voor thuisgebruik

Aangedreven door Annapurna Labs Alpine AL-314, quad-core 1,7 GHz processor, 2 GB DDR3L RAM, een 1GbE LAN-poort en een 2.5GbE LAN-poort, beschikt de QNAP TS-231P3 over een 2,5GbE RJ45-poort. Dit levert 2,5 maal de snelheid op van standaard Gigabit Ethernet en het maakt een vloeiendere weergave van multimedia en dagelijks gebruik mogelijk. De TS-231P3 zorgt voor beveiliging van de gegevens door ondersteuning van AES 256-bit encryptie en verschillende opties voor lokale, externe en cloud-back-up.

De snapshot-bescherming zorgt ervoor dat bestanden en gegevens kunnen worden teruggezet naar eerder vastgelegde versies wanneer ze per ongeluk zijn verwijderd of aangepast. De TS-231P3 is verkrijgbaar met 2 of 4 GB RAM in de vorm van 1 RAM-sleuf, uitbreidbaar tot 8 GB.


TS-251D - Uitbreiding van de NAS-functionaliteit

De QNAP TS-251D integreert veilige gegevensopslag en multimedia-entertainment op een enkel apparaat. Dankzij de PCIe-sleuf biedt de TS-251D de mogelijkheid om de NAS-functionaliteit uit te breiden en extra toepassingen te draaien. Zo kun je de algemene prestaties verbeteren door installatie van een QNAP QM2-kaart voor M.2 SSD caching/10GbE-connectiviteit in combinatie met Qtier geautomatiseerde gelaagde opslag en installatie van een 10GbE/5GbE/2.5GbE-netwerkuitbreidingskaart.

Daarnaast kan TS-251D worden gebruikt met de intelligente AI-fotobeheertoepassing van QNAP, QuMagie, die AI-beeldherkenning gebruikt om foto's te groeperen in albums voor 'Personen', 'Voorwerpen' en 'Plaatsen'. De TS-251D is uitgerust met een HDMI-aansluiting voor het streamen van multimedia. De TS-251D ondersteunt dual-channel hardwaredecodering en transcodering waarmee je jouw NAS mediabestanden probleemloos kunt bekijken op verschillende apparaten.


Vind de NAS die bij jou past!


TS-451D2 - Uitgebreid voor kleine ondernemingen

De 4-sleufs QNAP TS-451D2 biedt uitgebreide mogelijkheden voor opslag, delen en back-ups van thuisgebruikers en kleine ondernemingen. Dankzij de dual-core Intel-processor kunnen zakelijke gebruikers lokaal/extern toegang tot werkbestanden inschakelen voor meerdere gebruikers en genieten thuisgebruikers van een hoogwaardige multimediabeleving met streaming en direct 4K HDMI 2.0-uitgang.

Met Cloud Storage Gateways kun je de bestaande cloudopslag gebruiken als een hybride cloudoplossing, terwijl het ingebouwde App Center een hele reeks toepassingen biedt om extra functies toe te voegen aan je TS-451D2. De TS-451D2 is verkrijgbaar in twee versies, met 2 of 4 GB DDR4 geheugen. 


TS-453D: Hoogefficiënt voor het mkb

De QNAP TS-453D is een Quad-core 2.5GbE NAS voor professionals met ondersteuning van PCIe-uitbreiding voor 10 Gbps of M.2 SSDs om toepassingen te versnellen. Door de Intel® Celeron® J4125 quad-core 2,0 GHz processor en 2.5GbE connectiviteit te integreren, biedt de TS-453D moderne bedrijven een uitstekende NAS-oplossing om op te waarderen naar 2.5GbE-omgevingen voor productieve dagelijkse back-up- en hersteltaken. Het voorziet gamers tevens van voldoende opslag voor hun enorme game-collecties.

Overdrachtssnelheden tot 5 Gbps zijn mogelijk door port trunking in te stellen met de twee ingebouwde 2.5GbE-poorten. De TS-453D ondersteunt tevens PCIe-uitbreiding, multi-cloud back-up, gateways voor cloudopslag, 4K HDMI-uitvoer en transcodering in real-time, in combinatie met de uitbreidbare opslagcapaciteit en apps met veel opties om te werken als een voordelige, betrouwbare 2.5GbE NAS.


Welke NAS heb ik nodig? 

Thuisgebruikers hebben voor het opslaan van familiefoto's, documenten en mediabestanden wellicht voldoende aan een QNAP NAS met twee compartimenten en twee harde schijven van 4 TB die zijn geconfigureerd in RAID1. Zakelijke gebruikers willen mogelijk werkbestanden kunnen opslaan voor elke gebruiker en hebben vaak meer baat bij een NAS met vier harde schijven van 2 TB die zijn geconfigureerd in RAID5. Benieuwd welk model het meest geschikt is voor jou? Kijk dan op www.qnap.com voor meer informatie en een eenvoudig stappenplan om de perfecte QNAP NAS voor jou te vinden.


Vind de NAS die bij jou past!

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: nas, beveiliging, qnap, back-ups