5 voordelen van een projector in de vergaderruimte

In de vorige twee artikelen - hyperlink naar artikelen - heb je kunnen lezen waarom een projector een goede hulp kan zijn tijdens een presentatie of vergadering en hoe je de perfecte vergaderruimte inricht. In dit laatste deel geven we je 5 voordelen van een projector in de vergaderruimte.

Als je iets wilt presenteren of laten zien aan je collega´s tijdens een vergadering, is een laptop natuurlijk niet het meest ideaal. Veel beter is om je content via een projector te laten zien aan alle aanwezigen. Wat zijn de 5 grootste voordelen?

Schermoppervlakte

Het belangrijkste voordeel van een projector is dat je een enorm beeldoppervlakte tot je beschikking hebt. Een moderne projector kan gemakkelijk een wand van 100 inch of meer vullen met heldere teksten, kleurrijke grafieken en in het oog springende bewegende beelden. En geloof ons, de schermgrootte doet er wel degelijk toe! Een ander voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een flat panel display is dat je de grootte van de projectie eenvoudig aan kunt passen.

De Epson EB-1470Ui kan beelden tot wel 130 inch projecteren.

Aansluitingen

Geen gedoe met usb-sticks uitwisselen of je laptopbeeldscherm draaien tijdens een vergadering. Op een projector sluit je allerlei soorten apparaten meteen aan, hierbij maakt het niet uit of dit met een kabeltje gaat of via de lucht. Veel moderne projectoren hebben naast pc- en hdmi-aansluitingen ook een wifi-module aan boord zodat je meteen vanaf je laptop, smartphone of tablet naar de projector kunt streamen.

Heldere beelden

Als je kiest voor de juiste projector, is het projecteren van heldere kleuren en beelden geen enkel probleem. Projectoren die gebruikmaken van 3LCD technologie, waar Epson de uitvinder en patenthouder van is, bieden een gelijke Colour Light Output (CLO) en White Light Output, hetgeen betekent dat de lichtopbrengst bij het projectoren van kleuren (vrijwel altijd dus) net zo hoog is als bij de weergave van enkel wit licht. Hierdoor kun je van extreem heldere en dynamische projecties genieten tijdens je vergadering. Ook heb je geen last van reflecties of ongunstige invalshoeken, iets wat met een flat panel display wel het geval is.

Je kunt duidelijk zien dat het beeld met CLO aan de rechterkant veel scherper en kleurrijker is.

Levensduur en onderhoud

Een moderne projector gaat erg lang mee en is makkelijk te verplaatsen naar een andere ruimte. De lamp van een nieuwe projector van Epson gaat al snel 12000 uur mee in eco-modus. Als je er vanuit gaat dat je de projector elke week 10 uur inzet, hoef je de lamp pas na 23 jaar te vervangen! Een projector is bovendien makkelijk in het onderhoud, de stoffilters van projectoren van Epson bevinden zich aan de zijkant of voorkant.

Elke Epson-projector is gemakkelijk te onderhouden, de stoffilters bevinden zich aan de voor- of zijkant.

Interactief

Een projector kan niet alleen statisch een presentatie weergeven, als je voor een interactieve projector kiest, kun je middels je vingertoppen of speciale interactieve pennen een presentatie sturen. Dit maakt het houden van een presentatie tijdens een vergadering pas écht leuk. Een interactieve projector heb je overigens al voor zo´n 2500 euro.

Geschreven door: partner op

Category: #brandedcontent

Tags: projector, epson, vergaderen, vergaderruimte, epson projector