3 redenen waarom je liever een Android-vlaggenschip koopt dan een iPhone

Ben je toe aan een nieuwe smartphone en ben je bereid om flink in de buidel te tasten? Dan is een vlaggenschip voor jou weggelegd. Als je kiest tussen een nieuwe iPhone of Android-vlaggenschip, kun je beter voor de laatste optie gaan. Wij geven je 3 redenen waarom.

Partner Content label (OUD!!!)

© PXimport

De een springt een gat in de lucht als hij een nieuwe mobiele telefoon mag uitzoeken. De ander heeft er een gruwelijke hekel aan. En met het grote aantal nieuwe toestellen dat iedere maand op de markt verschijnt, is het uitkiezen van een nieuwe smartphone tegenwoordig moeilijker dan ooit. Zelfs als je duidelijk voor ogen hebt in welke prijsklasse je het moet zoeken.

Aan de bovenkant van de markt vinden we Apple. Maar ook Samsung, Huawei, LG en Motorola zijn hier actief. Ieder vlaggenschip heeft zijn voor- en nadelen. Als je echter tussen een iPhone of Android-vlaggenschip twijfelt, dan is de keuze in onze ogen snel gemaakt: dan zouden wij voor een Android-telefoon kiezen. Waarom? Om 3 goede redenen.

1. Geheugenuitbreiding

Opslagcapaciteit is een schaars goed. Tenminste, wel bij Apple. Als je een iPhone koopt moet je van tevoren goed nadenken over hoeveel geheugen je nodig denkt te hebben. En aangezien we geen glazen bol hebben die onze toekomst laat zien, is deze vraag bijna niet te beantwoorden. Wat als je bijvoorbeeld ineens papa of mama wordt van een kleine en je alles op camera wil vastleggen? Of wat als updates voor het besturingssysteem zo groot worden dat je geen ruimte meer hebt om ze te installeren? Dan zou je willen dat je het geheugen kon uitbreiden.

Bij Android-telefoons is dat geen probleem. Op een enkele uitzondering na breid je de opslagcapaciteit eenvoudig uit met een microSD-kaart. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vroeg of laat geen ruimte meer hebt voor nieuwe foto’s en video’s als je de Samsung Galaxy S8 koopt. Zelfs na 10 jaar durft Apple het nog steeds niet aan om haar klanten de optie voor uitbreidbaar geheugen te bieden. Een belangrijk onderscheidend vermogen van Android-telefoons ten opzichte van iPhones.

Aantrekkelijker prijskaartje

Heb je de nieuwste iPhones van Apple gezien? Vooral de iPhone X is een pareltje om naar te kijken. Naast een opvallend ontwerp -sommigen noemen het een controversieel design- en bijzondere features, heeft hij nog iets: een schrikbarend hoge adviesprijs. Heb je de prijzen gezien van Apple’s nieuwste vlaggenschip? Het instapmodel kost maar liefst 1.159 euro. En dan krijg je slechts 64 GB intern geheugen. Voor extra opslagruimte moet je maar liefst 1.329 euro ophoesten. Voor Jan met de pet onbetaalbaar.

Fabrikanten die Android-telefoons op de markt brengen houden er niet zo’n buitensporig prijsbeleid op na. Het klopt dat sommige Android-vlaggenschepen behoorlijk prijzig zijn bij de introductie, maar ze kunnen niet tippen aan Apple. Neem bijvoorbeeld de Huawei P10 prijzen. In februari kostte het vlaggenschip nog 599 euro. Inmiddels haal je hem voor minder dan 500 euro in huis. Probeer Apple maar eens te betrappen op dergelijke praktijken.

Customizen

Customizing is tegenwoordig het magische woord waar niemand omheen kan. Een smartphone uitkiezen op alleen het ontwerp is niet voldoende om je te onderscheiden van de massa. Een opvallende beschermhoes is minstens net zo belangrijk. Bij Android-telefoons kun je niet alleen de buitenkant pimpen, maar ook de user interface. En dan bedoelen we niet de volgorde van je apps, het toevoegen van widgets of een achtergrondfoto. Dat zijn namelijk de enige mogelijkheden die je als je een iPhone koopt.

Android-telefoons kun je een geheel eigen look and feel geven door alle aspecten van de interface te veranderen. Hoe? Heel eenvoudig: door een launcher uit de Google Play Store te installeren. Dan bepaal je bijvoorbeeld hoe de zoekbalk van Google op het startscherm eruit moet zien, of dat je hem misschien liever weglaat, de grootte van app-icoontjes, het aantal apps dat je naast elkaar wil hebben op een scherm, hoe mappen eruit zien, kleurenschema’s, en ga zo maar door. Er zijn vele tientallen launchers te vinden in de Play Store die ieder hun eigen opties en instellingsmogelijkheden hebben. Enkele populaire launchers zijn Nova Launcher, Action Launcher, Arrow Launcher en Pixel Launcher. Het is dan ook niet voor niets dat Google sinds jaar en dag reclame maakt met de slogan ‘Be together. Not the same’.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten