Alles over Google Foto's: onbeperkt foto’s opslaan

© PXimport

Alles over Google Foto's: onbeperkt foto’s opslaan

Geplaatst: 19 oktober 2019 - 11:36

Aangepast: 24 november 2022 - 13:44

Lorenzo Jepma

Met Google Foto’s kun je gratis en onbeperkt foto’s en video’s in de cloud zetten. Zo kun je gerust je fotocollectie blijven uitbreiden. Google Foto’s biedt onder andere de optie om je foto’s in hoge resolutie te uploaden, albums te delen en je foto’s te taggen. De dienst heeft daarnaast nog meer te bieden. In dit overzicht leggen we uit hoe Google Foto’s werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Tegenwoordig hoef je niet meer perse een camera mee te zuilen om goede foto’s te maken. Iedereen maakt in een handomdraai een foto of video met zijn of haar smartphone. Hierdoor zit de opslag van je smartphone al snel vol. Om dit probleem te verhelpen is Google Foto’s in het leven geroepen. Met deze dienst kun je onbeperkt je video’s en foto’s opslaan. Zo ben je er zeker van dat je foto’s bewaard blijven en hoef je niet bang te zijn dat je opslag vol zit.

Lees meer: Wat is Google Foto’s?

Gratis foto's opslaan en bewerken

Functionaliteiten Google Foto’s

Het opslaan van foto’s is niet het enige wat Google Foto’s te bieden heeft. Je kan de opgeslagen foto’s ook bewerken. De dienst heeft een aantal opties om je foto’s te retoucheren. Zo kun je de foto’s roteren en uit snijden. Ook kun je de helderheid, scherpte en kleur corrigeren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld de helderheid-instellingen en kleurregelaars verder uitklappen voor nog meer opties. Hier staan ietwat meer uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden in.

Screenshot van het foto-bewerk programma Pixlr

© PXimport

Lees meer: foto’s bewerken met deze gratis foto-programma’s

Naast het bewerken van de foto’s zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Het inzien van de zogeheten metadata is ook eenvoudig te doen. Dit is randinformatie van je geschoten foto’s of filmpjes. De metadata weergeeft informatie als de datum en tijd, maar ook de instellingen die je hebt gebruikt om de foto te nemen. Je kan ook bekijken waar de foto’s zijn gemaakt en weergeven op Google Maps. Een erg leuke feature om je recente rondreis, met locatie, te bekijken. Je kan ook favorieten instellen en je foto’s met anderen delen. Google Foto’s geeft zelfs de optie om automatisch gifjes van je afbeeldingen te maken.

Lees meer: Zo haal je alles uit Google Foto’s

Maak automatisch gifjes met Google Foto’s

14 tips voor Metadata in foto’s

Clouddiensten

Clouddiensten zijn er niet alleen voor je mobiel. Er zijn genoeg andere opslagdiensten. Als je graag op een laptop of desktop werkt is ook het erg belangrijk om je bestanden op te slaan. Het is aan te raden om hier een clouddienst voor te gebruiken. Op deze manier weet je zeker dat je altijd en overal bij je bestanden komt en dat ze veilig opgeslagen worden.

Er zijn werkelijk waar talloze bedrijven die dit aanbieden. Onder andere Google, Microsoft, Dropbox en nog veel meer bedrijven hebben zo’n dienst in hun portfolio. De een biedt bijvoorbeeld betere opties voor het delen de ander geeft je meer opslagruimte. Per platform verschilt tot welke diensten je toegang hebt. Daarnaast heeft elke clouddienst weer een andere manier van bestanden ophalen en uploaden.

onedrive-screenshot-voor-TIPS&TRUCS.png

© PXimport

Lees meer: De beste gratis clouddiensten

Zo verhuis je bestanden naar een clouddienst

Oude foto's bewaren

Heb je nog oude foto’s liggen en wil je deze ook graag digitaal bewaren? Google biedt hier een oplossing voor in de vorm van Google Fotoscan. Deze gratis Android en iOS app maakt het mogelijk om je oude foto’s in te scannen. Door de app te gebruiken kun je door middel van de camera van je smartphone foto’s van vroeger uploaden. De app werkt erg goed in combinatie met Google Foto’s. Zo kun jij jouw oude fotocollectie gelijk opslaan in de cloud.

Afbeelding van een oud foto-album

© PXimport

Al je foto’s digitaliseren met Google Fotoscan

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten