RIM voorziet app winkel van nieuwe content

Vandaag is de grote dag voor Research In Motion (RIM). Vanmiddag worden de nieuwe toestellen en BlackBerry 10 onthuld in Londen. RIM heeft de applicatiewinkel BlackBerry World inmiddels voorzien van nieuwe content voor het nieuwe platform Blackberry 10. Deze is voorlopig alleen beschikbaar in een beperkt aantal Engelstalige landen.

In februari zullen de eerste toestellen met BlackBerry 10 naar verwachting beschikbaar zijn. BlackBerry World is de applicatiewinkel voor klanten van RIM. BlackBerry 10 gebruikers uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada kunnen hier straks terecht voor apps, muziek, films en tv-series. Het is de bedoeling dat films beschikbaar zijn als ze uitkomen op dvd. TV-series zullen te bekijken zijn op de dag na de reguliere uitzending. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van andere mobiele platforms.

RIM biedt onder andere films aan van 20th Century Fox, Lionsgate, MGM, Paramount Pictures, Sony Pictures, Walt Disney Studios, Universal Pictures en Warner Bros. De tv-series komen van onder andere ABC Studios, BBC Worldwide, CBC, CBS, National Geographic, NBC Universal, Sony Pictures, Twentieth Century Fox Television en Warner Bros.

Verder belooft RIM muziek van alle grote platenlabels beschikbaar te maken voor BlackBerry 100 toestellen. Naast de video en muziek kunnen klanten thema's voor hun mobieltjes downloaden en natuurlijk een flink aantal gratis en betaalde apps en games. Jawel, ook de onvermijdelijke Angry Birds, Facebook en LinkedIn zijn weer van de partij. Voor de apps heeft RIM nieuwe lagere prijsniveau's bepaald. Voorheen waren apps in Europa beschikbaar vanaf 99 eurocent, maar dit zal zakken naar 89 eurocent.

Teleurstellend is dat gebruikers uit andere landen hier voorlopig niet kunnen shoppen. Wat dat betreft is er voor RIM nog heel veel werk aan de online winkel te doen wil BlackBerry 10 een wereldwijd succes worden. Het is nog niet bekend wanneer BlackBerry World volledig beschikbaar is voor Nederlandse klanten.

Bron: Slashgear

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, BlackBerry

Tags: smartphones, blackberry 10, research in motion, blackberry world