abonneren

Gratis wifi-gesprekken voor BlackBerry gebruikers

Research in Motion (RIM) wil gratis wifi-gesprekken aanbieden voor gebruikers van de BlackBerry smartphone. De nieuwe versie van BlackBerry Messenger (BBM) maakt dit binnenkort mogelijk. De betaversie van BBM 7 wordt nu getest.

RIM werkt momenteel hard aan een nieuw besturingssysteem voor zijn BlackBerry smartphones. In januari aanstaande komt RIM met meer informatie over BlackBerry 10 OS, meldt The Verge. Daarnaast werkt RIM ook aan interessante dingen voor gebruikers van de oudere BlackBerry OS besturingssystemen, waaronder BlackBerry Messenger (BBM).

De nieuwe BBM 7 wordt geleverd met de functie BBM Voice. Hiermee kunnen gebruikers van BlackBerry smartphones elkaar direct spreken via een wifi-verbinding. Ook is het mogelijk om tijdens het tekstchatten direct om te schakelen naar een VoIP-gesprek als zij in de buurt van een wifi-netwerk zitten. Omschakelen van een gesprek naar tekstchat is ook mogelijk.

Aardig is dat gebruikers met de split-screen-functie van BBM 7 ook tegelijkertijd kunnen communiceren met stem en tekst. Zo kunnen zij tijdens het gesprek bijvoorbeeld een afbeelding sturen naar de andere kant van de lijn. Ook kunnen zij tijdens het voeren van gesprekken andere dingen doen, zoals het checken van e-mail of andere apps.

De betaversie van BBM 7 is beschikbaar voor BlackBerry smartphones die draaien met BlackBerry 6 OS of hoger. In de toekomst belooft RIM ook ondersteuning te bieden voor smartphones met BlackBerry 5 OS.  De betaversie van BBM 7 is gratis beschikbaar via de BlackBerry Beta Zone.

Bron: Research in Motion

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, BlackBerry

Tags: smartphones, Research In Motion

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord