Geen WhatsApp voor Blackberry 10

Whatsapp heeft op dit moment geen plannen om een versie voor Blackberry 10 uit te brengen. Dat is een tegenvaller voor Research In Motion. Het voortbestaan van dit bedrijf is sterk afhankelijk van het succes van de nieuwe Blackberry.

Vanaf 30 januari 2013 zal Research In Motion (RIM) wereldwijd zijn nieuwe smartphones met Blackberry 10 lanceren. Het besturingssysteem is volledig herzien. Het succes van de nieuwe Blackberry smartphones is mede afhankelijk van de beschikbaarheid van apps. Dit succes heeft RIM hard nodig. De fabrikant heeft zijn marktaandeel in de mobiele markt zien verdampen ten gunste van onder andere Apple en Samsung.

James Richardson van het blog CrackBerry vroeg zich paniekerig af of de messenger Whatsapp beschikbaar is voor Blackberry 10. De Blackberry-fan besloot hierover een mail te sturen naar het Whatsapp-team. Hij kreeg een mailtje terug van Whatsapp met de mededeling dat er momenteel geen plannen zijn om BlackBerry 10 te ondersteunen.

Richardson schrijft dat er nog een andere optie is om Whatsapp op Blackberry 10 te draaien. Dit kan door zijdelings de  Android-versie van de app te installeren. Maar het is niet gemakkelijk om deze werkend te krijgen, dus voor de meeste Blackberry-fans zal dit geen optie zijn. Nu is het voor hen te hopen dat Blackberry 10 straks zo groot wordt dat Whatsapp niet meer om dit besturingssysteem heen kan.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, BlackBerry

Tags: research in motion, messengers