BlackBerry’s berichtendienst ‘Ping’ ook naar Android en iOS

Telefoonfabrikant BlackBerry brengt zijn berichtendienst BlackBerry Messenger (BBM), voor sommigen bekend als ‘Ping’, ook naar de mobiele platformen iOS en Android. Dit weekend wordt BBM gratis uitgebracht voor beide besturingssystemen. De berichtenapps kunnen bovendien kosteloos worden gebruikt.

Wie bekend is met de BBM-applicatie voor BlackBerry-telefoons zal ook zo uit de voeten kunnen met de versies voor Android en iOS. De applicatie ziet er namelijk precies hetzelfde uit en kent ook vrijwel dezelfde functies. Net als op de BlackBerry-telefoons krijgen iOS- en Android-gebruikers van BBM een unieke pincode, zodat er geen telefoonnummers uitgewisseld hoeven worden om met iemand te communiceren.

Het was al langer bekend dat BlackBerry werkte aan een BBM-applicatie voor Android en iOS. De geruchten werden bevestigd toen het bedrijf per ongeluk informatie over de dienst op internet publiceerde. Ook verscheen er onlangs een video waarin iOS- en Android-versies van de berichtendienst te zien waren.

BlackBerry ziet het uitbrengen van BBM op concurrerende mobiele platformen als belangrijke stap voor de toekomst van het bedrijf. Door de berichtendienst ook uit te brengen op iOS en Android kan BlackBerry namelijk concurreren met de gratis messenger-applicatie Whatsapp. De Android-versie van BBM verschijnt op 21 september en is alleen te gebruiken op Ice Cream Sandwich en Jelly Bean. De iOS-versie werkt op iOS 6 en 7 en volgt op dezelfde dag om middernacht. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, BlackBerry

Tags: