BlackBerry 10 krijgt geen speciale Instagram app

Instagram zal voorlopig geen speciale app voor BlackBerry 10 uitbrengen. Wel wordt gewerkt aan een poort van de Android versie. Toch is dit een tegenvaller voor BlackBerry, dat wereldwijd graag het derde mobiele systeem wil worden.

Mobiele besturingssystemen staan of vallen met de apps die ervoor beschikbaar komen. Dat realiseert BlackBerry zich ook. BlackBerry 10 (BB10) maakte een prima debuut met de apps van Facebook, LinkedIn en Twitter, maar een paar belangrijke apps ontbreken nog, waaronder die van de populaire fotodeelapplicatie Instagram.

Voorlopig zal een speciale Instagram app voor BB10 niet beschikbaar zijn, meldt AllThingsD op basis van 'bronnen dichtbij Instagram'. Deze melden dat zij er niet zeker van zijn dat deze app ooit zal worden uitgebracht.

Wel een Android poort
Dit betekent niet dat Instagram de BlackBerry smartphone volledig links zal laten liggen. De Androidversie van de fotodeelapplicatie zal worden gepoort naar BB10. Het nadeel hiervan is echter dat dit de gebruiker nooit dezelfde ervaring zal bieden als een speciale app die is toegesneden op het mobiele besturingssysteem zelf. Vaak presteren dergelijke apps zeer matig en komt het uiterlijk ervan niet overeen met het besturingssysteem.

Mogelijk ontbreekt het Instagram simpelweg aan mankracht om een speciale app voor BB10 uit te brengen. Het team bestaat slechts uit ongeveer 20 mensen. Bovendien moet het besturingssysteem zich nog steeds bewijzen als levensvatbaar platform. Het nog kleinere Windows Phone heeft hier ook mee te maken. Ook daarvoor is tot op heden nog geen speciale Instagram app uitgebracht.

Het poorten van de Android app naar BB10 gaat niet zomaar. Instagram schijnt nog voor een aantal technische uitdagingen te staan. Daardoor wordt een datum voor wanneer de poort gereed is ook niet genoemd. Dat is slecht nieuws voor BlackBerry, omdat 90 miljoen gebruikers maandelijks via Instagram hun foto's delen. Zij zullen voorlopig nog even wachten met de aanschaf van een smartphone met BlackBerry 10.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, BlackBerry

Tags: smartphones