abonneren

XP-gebruikers kunnen updates krijgen via registry-hack

Windows XP-gebruikers kunnen met een beetje slim sleutelen alsnog veiligheidsupdates krijgen voor het systeem, ondanks dat Microsoft geen ondersteuning meer geeft voor het verouderde besturingssysteem.

Dat ontdekte Betanews. Het gaat om een hack die het mogelijk maakt updates te krijgen voor Windows Embedded Industry. Dat updatepakket is gebaseerd op Service Pack 3, waarmee Windows nog steeds af en toe support biedt aan bijvoorbeeld bedrijven die dat hebben afgekocht (zoals de Nederlandse overheid).

32-bit

Het is mogelijk om de registry van Windows voor de gek te houden, en te laten denken dat de gebruiker op Embedded Industry zit. Volgens Betanews werkt de hack alleen voor 32-bit-versies van XP, maar moet het binnenkort ook mogelijk worden 64-bit-versies te registreren.

Verlengde support

Officieel bestaat er geen support meer voor Windows XP. Toch brengt Microsoft nog regelmatig beveiligingsupdates voor het sterk verouderde besturingssysteem uit, om Windows XP anders te onveilig blijkt. Ondanks vele waarschuwingen zitten er nog steeds ruim een miljoen Nederlanders op het systeem, waaronder de Nederlandse overheid. Die betaalt voor de support nog enkele miljoenen euro's per jaar.

 

> Lees hier hoe je de hack toepast

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Besturingssystemen

Tags: Support, registry

Nieuws headlines

Laatste reactie