abonneren

XP: Gebruikeraccounts verbergen

Wanneer u Windows XP met meerdere gebruikers gebruikt en u bij het opstarten het juiste gebruikersaccount moet kiezen, dan kunt u bepaalde gebruikersaccounts verbergen. Open de registersleutel:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ SpecialAccounts\UserList.

Maak in deze sleutel een nieuwe DWORD-waarde aan die u dezelfde naam geeft als het gebruikersaccount dat u wilt verbergen. Controleer of de waardegegevens op 0 staan en sluit de register-editor. Als u nu het aanmeldscherm ziet, gebruikt u de toetscombinatie Ctrl+Alt+Delete om het handmatige aanmeldvenster in beeld te brengen.

Tik hier de gebruikersnaam en het wachtwoord van het verborgen gebruikersaccount om in te loggen. Deze tip is alleen geschikt voor Windows XP Professional.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord